Ηράκλειο

Κρήτη: Στον Ανισσαρά το 1ο Φόρουμ Βιώσιμης Φιλοξενίας (βίντεο)

Στο μέλλον του τουρισμού, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρθηκαν ομιλητές στη διάρκεια του 1ου Φόρουμ Βιώσιμης Φιλοξενίας το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου

Θέματα βιωσιμότητας και φιλοξενίας, τα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον Ελληνικό και Κρητικό τουρισμό καθώς και έργα υποδομών, τα οποία αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Φόρουμ Βιώσιμης Φιλοξενίας που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου σε ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομία της φιλοξενίας, για την οποία ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αρκετοί κλάδοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες.

Ειδικότερα, ο ξενοδόχος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητας της οικονομίας της φιλοξενίας, η οποία μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της βιώσιμης και πράσινης μετάβασης.

Όπως τόνισαν ομιλητές, το μέλλον του τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη, το σεβασμό στο περιβάλλον, τη κοινωνία και τον άνθρωπο, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στο επιχειρηματικό μοντέλο.

Για τη στήριξή του, την περίοδο της Πανδημίας και την συσπείρωση των επαγγελματιών του κάδου γύρω από το κοινό στόχο της ανάδειξης της Κρητικής Φιλοξενίας, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου βράβευσε τον Μιχάλη Βλατάκη.

Στο πλαίσιο της Φόρουμ, βραβεύτηκαν πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού και στην ανάδειξη της Κρητικής Φιλοξενίας καθώς και δημοσιογράφοι για το έγκυρο τουριστικό ρεπορτάζ, μεταξύ αυτών και ο Μάνος Δασκαλάκης από τον Όμιλο της ΚΡΗΤΗ ΤV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια