Ηράκλειο

Κρήτη: Ανησυχητικά τα στοιχεία και για τη στεφανιαία νόσο στο νησί (βίντεο)

Εκατοντάδες κορυφαίοι επιστήμονες παρουσίασαν τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα της Καρδιολογίας κατά την διάρκεια συνεδρίου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την αυξητική τάση στα ποσοστά στεφανιαίας νόσου και στο νησί μας, η οποία τείνει να εξισωθεί με αυτά, της Διεθνούς Κοινότητας


Στη Χερσόνησο χτυπά η καρδιά της καρδιολογίας της Ελλάδας και στο επιτυχημένο τριήμερο καρδιολογικό συνέδριο το οποίο διοργανώνει η Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Εκατοντάδες κορυφαίοι επιστήμονες παρουσίασαν τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα της Καρδιολογίας, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία τους για την αυξητική τάση στα ποσοστά στεφανιαίας νόσου και στο νησί μας, η οποία τείνει να εξισωθεί με αυτά, της Διεθνούς Κοινότητας.

Η καρδιαγγειακή νόσος, όπως αναφέρθηκε, εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως παρά τις σημαντικές θεραπευτικές και επεμβατικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

Τα εμφράγματα στο νησί μας αγγίζουν τα 250 το χρόνο, με τη στεφανιαία νόσο στο νησί μας να παρουσιάζει αυξητική τάση, όπως σημείωσε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Κοχιαδάκης. 

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν παράλληλα, οι διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στην Καρδιολογία, με τους ειδικούς να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια