Κρήτη: Με αφανισμό κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις - Καίριες παρεμβάσεις και όχι επιδόματα ζητούν οι φορείς

Κρήτη
Κρήτη: Με αφανισμό κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις - Καίριες παρεμβάσεις και όχι επιδόματα ζητούν οι φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εμποροβιοτέχνες ζητούν από τους βουλευτές Ηρακλείου και την κυβέρνηση ειδικά προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων και εργασίας, μείωση του φόρου καυσίμων και την επαναφορά των 120 δόσεων για τις οφειλές, καθώς οι ανατιμήσεις έχουν «γονατίσει» τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Κάθε ρεκόρ σπάνε οι διαδοχικές ανατιμήσεις προϊόντων, οι πληθωριστικές πιέσεις και το ενεργειακό κόστος που έχουν «γονατίσει» τις επιχειρήσεις της Κρήτης, με αποτέλεσμα το μέλλον τους να κρίνεται αβέβαιο.

Σε σύσκεψη των φορέων που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα της Κρήτης παρουσιάστηκαν προτάσεις, στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι οποίες δεν αφορούν μόνο πολιτική επιδομάτων αλλά και δυναμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να μεταφερθούν στην κυβέρνηση.

Το ένα «χτύπημα» διαδέχτηκε το άλλο και μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία, ήρθε το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός που οδήγησαν τις επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης. Δεν είναι μόνο το βαρύ «πέπλο» της οικονομικής στενότητας που πέφτει πάνω στους μικρομεσαίους, αλλά και η «σκιά» της ύφεσης.

Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, το προσωπικό είναι πλέον δυσεύρετο καθώς ψάχνει τρόπους επιβίωσης και η άνοδος στις πρώτες ύλες δεν επιτρέπει περιθώρια κέρδους για τις επιχειρήσεις. Εάν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, προειδοποιεί η αγορά της Κρήτης, το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε αφανισμό.

Οι εμποροβιοτέχνες ζητούν και από την κυβέρνηση ειδικά προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων και εργασίας, μείωση του φόρου καυσίμων και την επαναφορά των 120 δόσεων για τις οφειλές. Εμμένουν δε στην απομάκρυνση από την πολιτική των επιδομάτων, ζητώντας δραστικές παρεμβάσεις.

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων Κρήτης που οργάνωσε τη σύσκεψη, μετά από 12 χρόνια προβλημάτων απαιτούνται ανάκαμψη και επενδύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News