Ηράκλειο: Εκτίει ποινή για ληστείες αλλά φέρεται να εξώθησε νεαρή στην πορνεία

Κρήτη
Ηράκλειο: Εκτίει ποινή για ληστείες αλλά φέρεται να εξώθησε νεαρή στην πορνεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 25χρονος κατηγορείται ότι εξέδιδε μια νεαρή κοπέλα στο Ηράκλειο, ωστόσο ο ίδιος αρνείται σθεναρά τα όσα του αποδίδονται

Κατηγορείται ότι εξέδιδε μια νεαρή κοπέλα στο Ηράκλειο, ωστόσο ο ίδιος αρνείται σθεναρά τα όσα του αποδίδονται. Ο λόγος για έναν 25χρονο άνδρα, ο οποίος εκτίνει ποινή πολυετούς κάθειρξης για ληστείες που φέρεται να είχε διαπράξει πριν από αρκετά χρόνια.

Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται για «μαστροπεία», απολογήθηκε πριν από λίγα 24ωρα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και στη συνέχεια επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται, σε περιοχή εκτός της Κρήτης. Στον κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε κάποιος περιοριστικός όρος, αφού, ούτως ή άλλως, κρατείται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπόθεση έφτασε ενώπιον των τοπικών διωκτικών Αρχών πριν από περίπου ενάμιση χρόνο: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της «ομιχλώδους» υπόθεσης, οι διωκτικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του νεαρού άνδρα.

Ο 25χρονος φέρεται να ζήτησε διαδικτυακά στην κοπέλα να εκδίδεται και στη συνέχεια να του στέλνει τα χρήματα που θα αποκόμιζε από αυτήν τη δραστηριότητα. Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε τελικά ποινική δίωξη και η υπόθεση πέρασε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο 25χρονος μετήχθη προ ημερών στο Ηράκλειο και εμφανίστηκε στο γραφείο της ανακρίτριας Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εξαρχής πεισματικά ότι προέβη στην πράξη που του αποδίδεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, ο 25χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δε γνωρίζει την κοπέλα που διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο, παρά έγιναν φίλοι μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του νεαρού, από εκεί ανέπτυξαν οι δυο τους κάποια επαφή, καθώς έστελναν γραπτά μηνύματα ο ένας στον άλλον. Επισήμανε, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχει δει ποτέ από κοντά την κοπέλα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος αλλοδαπής εθνικότητας βρίσκεται ήδη στη φυλακή εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στη “Νέα Κρήτη”, ο νεαρός, ο οποίος κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτός νησιού, εκτίνει ποινή κάθειρξης 9 ετών, λόγω συμμετοχής του σε ληστείες πριν από αρκετά χρόνια.

Μετά την προ ημερών απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος άνδρας μεταφέρθηκε, με αστυνομική συνοδεία, πίσω στη φυλακή όπου εκτίνει την ποινή του.

Ποινικός Κώδικας

Σύμφωνα με το άρθρο 349 του Ποινικού Κώδικα περί «μαστροπείας», «όποιος για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων προάγει ή εξωθεί στην πορνεία ανήλικο ή υποθάλπει ή εξαναγκάζει ή διευκολύνει ή συμμετέχει στην πορνεία ανηλίκων, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή».

«Με κάθειρξη και χρηματική ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος αν το έγκλημα τελέστηκε: α) εναντίον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών, β) με απατηλά μέσα, γ) από τον ανιόντα συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή από θετό γονέα, σύζυγο, επίτροπο ή από άλλον στον οποίο έχουν εμπιστευθεί τον ανήλικο για ανατροφή, διδασκαλία επίβλεψη ή φύλαξη, έστω και προσωρινή, δ) από υπάλληλο ο οποίος κατά την άσκηση της υπηρεσίας του ή επωφελούμενος από την ιδιότητά του αυτή διαπράττει ή συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην πράξη, ε) με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, στ) με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος», αναφέρεται ακόμη στον Π.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News