Τουρισμός: Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ηράκλειο τον Ιούνιο

Κρήτη
Τουρισμός: Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ηράκλειο τον Ιούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις νέες διεθνείς συνδέσεις με Ηράκλειο ξεκινούν τον Ιούνιο - Τα δρομολόγια

Πλώρη για αφίξεις και έσοδα που θα υπερκεράσουν τις προσδοκίες των φορέων του νησιού βάζει και φέτος η Κρήτη, η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, που το 2020 τα τουριστικά της έσοδα αντιπροσώπευσαν το 20% των τουριστικών εσόδων της χώρας.

Μπορεί, οι πρώτες ενδείξεις να ενισχύουν τις φωνές που κάνουν λόγο για μια χρονιά ευθέως συγκρίσιμη με αυτή του 2019, της χρονιάς - ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό για τους επαγγελματίες του νησιού είναι τι θα μείνει στο ταμείο των επιχειρήσεων κάνοντας τον απολογισμό.

τους, όπως αναφέρουν φορείς του κλάδου.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2019 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Κρήτη ανήλθαν σε 4,4 εκατομμύρια εκ των οποίων 3,3 εκατομμύρια καταγράφηκαν στο Ηράκλειο και 1,1 εκατομμύρια στα Χανιά.

Διαβάστε επίσης ⇒ Τουρισμός: H Κρήτη ανάμεσα στα «Καλύτερα νησιά της Ευρώπης»

Οι νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ηράκλειο ξεκινούν τον Ιούνιο

Νέα δρομολόγια πτήσεων που συνδέουν το Ηράκλειο με διεθνείς προορισμούς, ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στις 2 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο της Aegean Airlines από Μύκονο προς Τελ Αβίβ. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος A320.

Στις 4 Ιουνίου, ξεκινά η σύνδεση,Ηράκλειο – Μασσαλία, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα.

Τέλος, από τις 15 Ιουνίου, 2 φορές την εβδομάδα, θα πραγματοποιείτε  η σύνδεση Άμπου Ντάμπι – Ηράκλειο.

«Τον Μάιο φτάσαμε τις 480.000 αεροπορικές αφίξεις»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης επισήμανε, ότι ο μήνας Μάιος θα κλείσει στα επίπεδα του 2019 φτάνοντας και τις 480.000 αεροπορικές αφίξεις.

Ενώ, ήδη τον Απρίλιο, οι ξένοι επισκέπτες του νησιού έφτασαν τις 200.000 μέσω των δυο βασικών αεροδρομίων του νησιού σε Ηράκλειο και Χανιά.

Τη στιγμή, όμως που οι αριθμοί των αφίξεων είναι αισιόδοξοι ο κ. Χαλκιαδάκης εκφράζει τον προβληματισμό του για το τελικό αποτέλεσμα. «Δεν ξέρουμε τι θα μείνει στο τέλος. Τα έσοδα θα είναι καλά, αλλά τα έξοδα θα είναι τεράστια», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Μια σειρά, σπάνιων ντοκουμέντων και ιστορικών φωτογραφιών, που συνθέτουν τα μαρτυρικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ρέθυμνο κατά την περίοδο της Μάχης της Κρήτης, παρουσιάζονται στο νέο βιβλίο του Γιώργου Σταράκη με τίτλο: Οι «Άτακτοι» στο νομό Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News