«Καρούζος Gate»: Μοσχοπουλήθηκε έναντι 4 εκατ. ευρώ το φιλέτο των 50 στρεμμάτων στην Κρήτη

Κρήτη
«Καρούζος Gate»: Μοσχοπουλήθηκε έναντι 4 εκατ. ευρώ το φιλέτο των 50 στρεμμάτων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγήκε σήμερα στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,3 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε στα 4 εκατ. ευρώ - «Έφυγε» και το δεύτερο οικόπεδο των 20 στρεμμάτων

«Μοσχοπουλήθηκε» το μεγάλο ακίνητο των 50,8 στρεμμάτων στο Ηράκλειο που ανήκε στην Carouzos Real Estate και βγήκε νωρίτερα σήμερα σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Εθνική και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο επενδυτής αγόρασε ένα άρτιο και οικοδομήσιμο ακίνητο, εκτός σχεδίου πόλεως, στη θέση Ρουσσές ή Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για αγροτεμάχιο έκτασης 50.882,52 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση Ρουσσές ή Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου. Μαζί βγήκε στο σφυρί και αγροτεμάχιο έκτασης 19.708,33 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στην ίδια περιοχή, με τιμή πρώτης προσφοράς στις 560.000 ευρώ, που κατακυρώθηκε στις 560.001 ευρώ.

Οι εκτάσεις, που αποτελούν τμήματα μεγαλύτερου ακινήτου 85.272,91 τ.μ., είχαν βγει ξανά σε πλειστηριασμό και στις 11 Φεβρουαρίου, με οφειλέτρια την Carouzos Real Estate (πρώην Carouzos Constructions) και επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθότι φέρουν βάρη υπέρ της Εθνικής Τράπεζας για 14 εκατ. ευρώ, καθώς και κατάσχεση (το 2014) της ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για 17,7 εκατ. ευρώ.

Τα εν λόγω ακίνητα εντασσονται στο «Καρούζος Gate», πρόκειται για δύο οικόπεδα στο Ηράκλειο, που είχαν αποκτηθεί επίσης από την της εταιρεία Carouzos Real Estate την περίοδο 2006-2007.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλειστηριασμό είχε βγει τον Μάρτιο εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος. Ανάμεσα στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους που έμειναν στα χαρτιά ήταν η δημιουργία εμπορικών κέντρων και άλλων επενδυτικών ακινήτων σε έκταση 50 στρεμμάτων στα Δύο Αοράκια, σε άλλη 70 στρεμμάτων στην Αμμουδάρα, αλλά και σε 25 στρέμματα στην Αλικαρνασσό.

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News