Μαμουλάκης: Η Βικελαία είναι τοπόσημο του Ηρακλείου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα

Κρήτη
Μαμουλάκης: Η Βικελαία είναι τοπόσημο του Ηρακλείου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου

Τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη, τον Προϊστάμενο Δημήτρη Σάββα και τα στελέχη της Βικελαίας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν μια από τις κορυφαίες Ελληνικές Βιβλιοθήκες, περιηγήθηκε στους χώρους και τις εκθέσεις της και σε δήλωσή του ανέφερε: «Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ενός τοπόσημου του Ηρακλείου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα, της μόνης βιβλιοθήκης στον κόσμο που διατηρεί πλήρη αρχεία, από τον 12ο αιώνα, από τις περιόδους των κατακτητών του τόπου μας. Ενός πνευματικού κέντρου με απεριόριστες δυνατότητες εξωστρέφειας και προσφοράς. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις πιέσεις μας με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε και η Πολιτεία να αντιληφθεί το τι εστί Βικελαία και, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης έχει καταθέσει, με την συνυπογραφή και άλλων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα επανασύστασης και κάλυψης των κενών θέσεων της Βικελαίας, με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της. Θέσεων που είχαν καταργηθεί επί Υπουργίας του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2012, με αποτέλεσμα σήμερα, να υπηρετούν στην Βικελαία μόλις 8 άτομα - εκ των οποίων τα δυο συνταξιοδοτούνται εντός του 2022 - από τα 35 που απασχολούσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News