Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το χθεσινό κομφούζιο στην λεωφόρο Καζαντζίδη (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το χθεσινό κομφούζιο στην λεωφόρο Καζαντζίδη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διπλή κυκλοφορία στο δυτικό τμήμα του έργου έδωσε κυκλοφοριακή ανάσα

Αναδίπλωση στους αποτυχημένους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Κρήτης, μετά το κυκλοφοριακό χάος και το τσουνάμι αντιδράσεων από οδηγούς, στις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που σχηματίστηκαν χθες, στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασού, εξαιτίας των εργασιών ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Καζαντζίδη και σε μήκος 300 μέτρων.

Καταλυτική ήταν και η εισαγγελική παρέμβαση για το κυκλοφοριακό χάος, καθώς θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παρακώλησης συγκοινωνιών από αμέλεια.

Τελικά, αύριο το απόγευμα μέχρι το βράδυ θα υλοποιηθούν οι εργασίες για την τελική στρώση ασφάλτου στο ανατολικό τμήμα της λεωφόρου, προκειμένου να μην υπάρξει νέο κυκλοφοριακό μπλακ άουτ. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν,  μετά την κραυγή πολιτών που τόνιζαν την ανάγκη τα έργα να γίνονται νύχτα και όχι σε ώρες αιχμής, με τους αρμόδιους να αλλάζουν ξαφνικά στάση, καθώς είχαν αρχικώς απορρίψει τον επίμαχο σχεδιασμό, επικαλούμενοι λόγους …ασφαλείας.

Πάντως σήμερα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασού, κατά τη δεύτερη ημέρα εκτέλεσης των εργασιών ασφαλτόστρωσης στον κόμβο της Αλικαρνασού επί της Λεωφόρου Καζαντζίδη.

Μεταξύ άλλων, τουρίστες έχασαν χθες τις πτήσεις τους ενώ αναστάτωση υπήρξε και στους τουρίστες κρουαζιέρας καθώς ορισμένες εκδρομές τινάχθηκαν στον αέρα εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάους.

Ειδικότερα, για το κυκλοφοριακό κομφούζιο κλήθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα Ηρακλείου ο προϊστάμενος της Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης ενώ παραγγέλθηκε Προκαταρκτική Εξέταση από τον Εισαγγελέα κ. Γαλήνα στη Τροχαία Ηρακλείου για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών από αμέλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News