Στα άδυτα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» - Εντυπωσιακές εικόνες αεροσκαφών (βίντεο)

Ηράκλειο
Στα άδυτα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» - Εντυπωσιακές εικόνες αεροσκαφών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά, η «Ώρα Αιχμής» «εισβάλει» σε απευθείας σύνδεση σε κομβικούς τομείς του αερολιμένα, καταγράφοντας τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, μόνο ως εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με τις κινήσεις αεροσκαφών να είναι δεκάδες, θυμίζοντας «χρυσές» εποχές της πολιτικής αεροπορίας στο νησί.

Για πρώτη φορά, η «Ώρα Αιχμής» «εισβάλει» σε απευθείας σύνδεση σε κομβικούς τομείς του αερολιμένα, καταγράφοντας τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, αναφέρθηκε στην κατακόρυφη αύξηση της κίνησης, αλλά και στο μεγάλο στοίχημα των εργαζομένων του αεροδρομίου που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερο τους ευατό, για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ο φακός της εκπομπής, με την δημοσιογράφο Αθηνά Πατεράκη και τον εικονολήπτη, Γιάννη Γιαλουράκη, μετέφεραν την εικόνα και τον τρόπο λειτουργιας του Πύργου Ελέγχου, του αερολιμενικού ελέγχου, αλλά και της συντήρησης σε τρία κομβικά σημεία για τη λειτουργία του αερολιμένα.

Στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου καταγράφηκαν καρέ καρέ, σε απευθείας σύνδεση, οι κινήσεις των αεροσκαφών, με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε δράση.

Ο έμπειρος ελεγκτής, Μανώλης Μανωλάκης, μίλησε on air για τις «δύσκολες» ημέρες και νύχτες κατά τη ρύθμιση της εναέριας κυκλοφορίας, με το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» να είναι, πλέον, ο κυρίαρχος παίκτης στις τουριστικές και όχι μόνο πτήσεις.

Μάλιστα, τη φετινή σεζόν, μετά από δύο χρόνια αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, λόγω της πανδημίας, οι κινήσεις των αεροσκαφών θυμίζουν το χρυσό 2018. Ο φακός κατέγραψε ζωντανά τη διαδικασία προσέγγισης πτήσεων και τις συνομιλίες ελεγκτών με το πιλοτήριο του αεροσκάφους. Μάλιστα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας περιέγραψαν τις λεπτές ισορροπίες της εργασίας τους, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Όπως τόνισε ο αερολιμενάρχης, πτήσεις εξωτερικού θα υπάρχουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και το χειμώνα, με τρεις αεροπορικές εταιρίες να διατηρούν εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κύπρο, Ολλανδία και Γερμανία.

Εξίσου σημαντικός κρίκος στη λειτουργία του αερολιμένα αποτελεί ο αερολιμενικός έλεγχος. Οι αερολιμενικοί αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της εργασίας τους, αλλά και στην δυναμική του τμήματος του στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Τέλος, εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το τμήμα συντήρησης του αεροδρομίου, με τους εργαζόμενους να καλούνται ανά πάσα στιγμή να αποκαταστήσουν προβλήματα που προκύπτουν κατά την 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου, και από τα υπόγεια επίπεδα του αεροσταθμού, τη συντήρηση, την πίστα και το τμήμα των ηλεκτρονικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News