Συριγωνάκης: Ζητάμε συγνώμη από τους οδηγούς - Επι ποδός 15 τροχονόμοι σε Ικάρου και Καρτερού για το κυκλοφοριακό

Ηράκλειο
Συριγωνάκης: Ζητάμε συγνώμη από τους οδηγούς - Επι ποδός 15 τροχονόμοι σε Ικάρου και Καρτερού για το κυκλοφοριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητάμε συγνώμη από τους οδηγούς για τις επόμενες 7 ημέρες», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νικόλαος Συριγωνάκης - Στη μάχη μπαίνουν 14 τροχονόμοι και ο διοικητής της Τροχαίας για τη ρύθμιση και βελτίωση της κυκλοφορίας - «Τα δύσκολα πέρασαν» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο neakriti.gr

Την επικοινωνία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάση Γαλήνα, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Νίκο Σπυριδάκη, προκάλεσε ο εγκλωβισμός των οδηγών στην ανατολική πλευρά του Ηρακλείου, στην παλιά εθνική οδό, στην Νέα Αλικαρνασσό και στην Βιομηχανική Περιοχή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Δεκάδες οδηγοί το πρωί της Τρίτης 31 Μαΐου παρέμειναν εγκλωβισμένοι, μη μπορώντας να προσεγγίσουν τους προορισμούς τους, ενώ πολλοί καταγγέλουν ότι η πρόχειρη σήμανση που υπήρχε, με αφορμή τα έργα που πραγματοποιούνται στη λεωφόρο Καζαντζίδη, ήταν «παραπλανητική».

Το κυκλοφοριακό χάος στο Ηράκλειο ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, ειδικά στο κομμάτι της Λ. Ικάρου και Καρτερού, όπως επίσης και στις εισόδους από τον ΒΟΑΚ, αφού λόγω της ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα στον κόμβο Αλικαρνασσού, σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, οι οποίες έφταναν από την οδό Σταδίου έως και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Από τις εννεά το πρωί, στην οδό Μιλτιάδη Καράτζη προς τη Βιομηχανική Περιοχή, η οποία... ανεπιτυχώς «σήκωσε» το βάρος της ροής των διερχόμενων από την εθνική οδό οχημάτων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχής της Αλικαρνασού,  το κυκλοφοριακό χτύπησε κόκκινο. Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε και στην οδό Αγίου Αρτεμίου, πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου.

Συριγωνάκης: Ζητάμε συγνώμη από τους οδηγούς

«Ζητάμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας για σήμερα, αλλά και για τις επόμενες επτά ημέρες», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νικόλαος Συριγωνάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. Ο κ. Συριγωνάκης ξεκαθάρισε πως για να υλοποιηθεί ένα δημόσιο έργο, ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Δηλαδή, καταρχάς, προτείνεται η κυκλοφοριακή ρύθμιση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και αμέσως μετά πηγαίνει στην Τροχαία και αφού εγκριθεί και από την τελευταία τοποθετείται η σχετική σήμανση και ξεκινάει η διαδικασία της υλοποίησης. «Θεωρώ ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο κόσμος», ωστόσο, αύριο ευελπιστούμε οτι η αυριανή ημέρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή, τόνισε ο κ. Συριγωνάκης.

Γιατί το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί βραδινές ώρες ή Σαββατοκύριακο

Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά στο σχεδιασμό, αποκλείστηκε το σενάριο της υλοποίησης του έργου κατά τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας, γεγονός που επιβεβαίωσαν, μιλώντας στο neakriti.gr, αστυνομικές πηγές. «Δυστυχώς δεν έχουμε το επίπεδο, την κουλτούρα, αλλά και τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των εταιριών που αναλαμβάνουν τα έργα, ώστε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό (σ.σ. υλοποίηση των έργων κατά τις βραδινές ώρες), άρα λοιπόν για λόγους ασφαλείας αποποκλείστηκε το βράδυ», είπε ο κ. Συριγωνάκης.

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το έργο δεν γινόταν να υλοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, διότι χρειάζονται επτά εργάσιμες ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, εργασίες οι οποίες δεν μπορούν να διακόπτονται τις καθημερινές και να πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν οδοί σε αυτούς τους άξονες για να κατευθυνθούν οι οδηγοί και να επέλθει σχετική ισορροπία στην κυκλοφορία.

«Τα δύσκολα πέρασαν» - Στη μάχη του κυκλοφοριακού 14 τροχονόμοι και ο διοικητής της Τροχαίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «τα δύσκολα πέρασαν», καθώς από τα τέσσερα τμήματα στα οποία θα υλοποιούνται οι παρεμβάσεις τις επόμενες οκτώ ημέρες, το σημερινό ήταν το δυσκολότερο. Μάλιστα, από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου, μέχρι και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, σύσσωμη Αστυνομία και Τροχαία θα βρίσκονται επι ποδός, με 14 τροχονόμους και το διοικητή, για τη ρύθμιση και βελτίωση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη της αστυνομίας, έχουν συμπεριλάβει στην εξίσωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αφενός την επερχόμενη περίοδο των Πανελλήνιων εξετάσεων, κατά την οποία γονείς, μαθητές και κηδεμόνες θα μετακινούνται από τος οικίες τους προς τις σχολικές μονάδες, αλλά και την αυξημένη κινητικότητα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με συγκοινωνιολόγους, η Λ. Καζαντζίδη δεν μπορούσε να μονοδρομηθεί, δηλαδή να απαγορευτεί η κυκλοφορία στο ρεύμα που υλοποιούνται τα έργα και, να γίνει διπλής κατεύθυνσης το άλλο ρεύμα, λόγω του μικρού πλάτους της. Επίσης, τη δύσκολη αυτή συνθήκη, επιβαρύνουν η συνεχής ροή οχημάτων από Σκαλάνι και από την Εθνική, αλλά και η έλλειψη παρακαμπτηρίων οδών, για την ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ασκείται πίεση στον ανάδοχο υπεργολάβο, ώστε μέρος του έργου να πραγματοποιηθεί κατά τις νυχτερινές ώρες, αν και αρχικά είχε αποκλειστεί από την Περιφέρεια ως εναλακτικό σχέδιο δράσης.

Πως θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου

Κατά τη δεύτερη ημέρα εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα στον κόμβο Αλικαρνασσού, από τις 08.30 το πρωί έως τις 18.00 απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • Θα είναι κλειστή η οδός Μιλτιάδη Καράτζη (Μαυσώλου) στο σημείο όπου διασταυρώνεται με τη Λεωφ. Στ. Καζαντζίδη και για τμήμα 50 μέτρων.

Ως εκ τούτου οι οδηγοί που θέλουν να κατευθυνθούν προς ΒΙΠΕΗ, ερχόμενοι από Ηράκλειο και Λιμάνι, θα εξυπηρετούνται από τη Λεωφ. Στ. Καζαντζίδη και μέσω του κόμβου Καλλιθέας.

Αντίστοιχα όσοι θέλουν να κατευθυνθούν από ΒΙΠΕΗ προς Ηράκλειο και Λιμάνι θα το κάνουν μέσω του κόμβου Καλλιθέας και της Λεωφ. Στ. Καζαντζίδη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου εργοταξιακή σήμανση.

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στον Καρτερό

Παράλληλα από το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου γίνεται γνωστό ότι από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου στον Καρτερό από τη συμβολή της με την οδό Σεκέρη και σε μήκος 2 χιλιομέτρων προς το φαράγγι του Καρτερού. Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα διαρκέσει περίπου δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News