Ηράκλειο

Καταγγελία: Είμαστε στο τιμόνι επί 15 ώρες - Κινδυνεύει η ασφάλεια των τουριστών (βίντεο)

«Φοβόμαστε ότι οι αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ασφάλεια των μετακινήσεων», καταγγέλουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Ηρακλείου στην «Ώρα Αιχμής»

Μια σοβαρότατη καταγγελία από τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (ΕΡΜΗΣ), Σταύρο Σεραφειμίδη, έγινε το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV. 

Ο λόγος για τον εργασιακό μεσαίωνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι υποχρεώνονται από ελάχιστες εταιρίες να εργάζονται 15 ώρες συνεχόμενα με κίνδυνο να κοιμηθούν στο τιμόνι και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Μάλιστα ο κ. Σεραφειμίδης υπογράμμισε ότι πολλοί οδηγοί σκέφτονται λόγω της κόπωσης τους να καλέσουν την τροχαία για να τους σταματήσει, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες τραγωδίες.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Λεωφορείων, Στράτου Μαγκουσάκη, ο οποίος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτή η καταγγελία να αφορά το σύνολο των ιδιοκτητων, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένη εταιρία που έχει μεγάλο μεταφορικό έργο με τουριστικά πούλμαν στην Κρήτη. Μάλιστα, κάλεσε τους οδηγούς να καταγγελουν αυτά τα περιστατικά και αν μπορούν να αποχωρούν από αυτές τις εταιρίες.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων απάντούν με κινητοποιήσεις και δεν θα επιτρέψουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στο μεταφορικό έργο των τουριστικών πούλμαν.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με το διαχρονικό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιακας, μιλώντας στην «Ώρα Αιχμής», παρουσίασε τις δυσκολίες, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για να ομαλυνθεί η κατάσταση, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Η ολιγόλεπτη στάθμευση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην λεωφόρο Ικάρου στο ύψος των αφίξεων, με την κατάσταση σε ώρες αιχμής να είναι πολύ άσχημη, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί σταθμεύουν ακόμα και πάνω στην διάβαση πεζών για να παραλάβουν επιβάτες. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, δυστυχώς αυτή η εικόνα είναι δύσκολο να αλλάξει και λόγω της έλλειψης οριοθετημένου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Την ίδια ώρα η λεωφόρος Σενετάκη, έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης, παρά το γεγονός οτι οι κλήσεις από την Τροχαία στο σημείο πέφτουν «βροχή».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Ηρακλειου, Λευτέρης Πετράκης, υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην χωροθέτηση των ταξί στον περιβάλλοντα χώρο του αερολιμένα. Ο κ. Πετράκης ανέλυσε τις προτάσεις του Σωματείου, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μία πιο λειτουργική για την εργασία τους συνθήκη στον αερολιμένα.

Διαχρονικό παραμένει και το πρόβλημα με τα τουριστικά πούλμαν που πολλές φορές λόγω της αυξημένης κίνησης ''πνίγουν'' στην κυριολεξία τον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου. Αυτό τόνισαν, άλλωστε, τόσο ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ». Μάλιστα η χαοτική εικόνα με τα δεκάδες τουριστικά πούλμαν στο αεροδρόμιο, σχηματίζουν ένα λαβύρινθο από βαρέα τροχοφόρα, μπερδεύοντας αρκετές φορές και τους ίδιους τους τουρίστες να βρουν το πούλμαν, στο οποίο πρέπει να επιβιβαστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια