Ηράκλειο

Δοξαστάκης: Γιατί δεν κλείνει οριστικά την «πόρτα» διεκδίκησης της δημαρχίας

Δεν προσβλέπει σε υποψηφιότητα για τον Δήμο Χερσονήσου ο Δοξαστάκης που αφήνει όμως και «παραθυράκι»

«Το "παρών" που δήλωσα πριν από δύο μήνες για τα δημοτικά δρώμενα δεν αφορά σε δικές μου προσωπικές βλέψεις για τον δημαρχιακό θώκο αλλά έχει τον χαρακτήρα μιας παρέμβασης - πρωτοβουλίας κινητοποίησης νέων δυνάμεων και προσώπων, υπό το πρίσμα μάλιστα μιας ενιαίας έκφρασης και προσπάθειας για την επόμενη ημέρα στον μεγάλο τουριστικό δήμο του νησιού μας. Η αγωνία μου για το μέλλον του τόπου μας, αποτελεί το μοναδικό μου κίνητρο και η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της συνένωσης όλων των τοπικών δυνάμεων. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι η επανεκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου Χερσονήσου».

Μόνο εφόσον ζητηθεί από την κοινωνία

Το μήνυμα αυτό στέλνει ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης, επανερχόμενος στο ζήτημα των δημοτικών εκλογών και της επόμενης ημέρας στο δήμο Χερσονήσου, αφήνοντας ουσιαστικά με τη δεύτερη αυτή παρέμβαση του (μετά την προ 2μήνου πρώτη ανακοίνωση του) να εννοηθεί πως δεν προσβλέπει προσωπικά στη διεκδίκηση της δημαρχίας του μεγάλου τουριστικού δήμου του νησιού, δίχως όμως την ίδια ώρα να κλείνει οριστικά και την «πόρτα» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εφόσον ζητηθεί από τη κοινωνία.

Μάλιστα ο νυν αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Χερσονήσου δεν παραλείπει να εκφράσει την απογοήτευση του για την μη ανταπόκριση στο αρχικό κάλεσμα του για μια ενιαία, ανανεωτική προσπάθεια κάνοντας μάλιστα λόγο για προσωπικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και μια τάση απροθυμίας των πολιτών για συμμετοχή στα κοινά. Αιχμές που υποδηλώνουν ότι από το αρχικό του “παρών” στα τέλη Μαρτίου μέχρι τη νέα αυτή παρέμβαση του μεσολάβησαν και εκτυλίχθηκαν προσφανώς διάφορα σε παρασκηνιακό επίπεδο, με τον ίδιο πάντως να τα σκιαγραφεί σε ένα γενικό πλαίσιο, δίχως όμως να περνά, επί του παρόντος τουλάχιστον, σε σαφείς λεπτομέρειες, με «ονόματα και διευθύνσεις».

Η ανακοίνωση Δοξαστάκη

«Στις 21/03/2022 με δημόσια πρόσκλησή μου κάλεσα όλους τους πολίτες του Δήμου μας και κυρίως τους νέους, στο πλαίσιο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, τον Οκτώβριο του 2023, να εκδηλώσουν θετική διάθεση ενεργούς συμμετοχής και δράσης για τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, προκειμένου, όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια να αναγεννήσουμε τον ευλογημένο τόπο μας και να καταστήσουμε το Δήμο Χερσονήσου, ξανά, πρωτοπόρο, ισχυρό και φιλικό για όλους τους πολίτες.

Στο κάλεσμα αυτό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε μια ομάδα ανθρώπων και τις συζητήσεις που έγιναν με πολλούς συμπολίτες μας και κυρίως νέους ανθρώπους του τόπου μας, δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα απάντηση στην πρότασή μου από τους πολίτες και τις τοπικές συλλογικότητες. Τη δημοτική αρχή, τους τοπικούς φορείς και τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Πιστεύω στον ενεργό πολίτη που μάχεται, θέτει και πετυχαίνει στόχους. Στον πολίτη που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που συγκρούεται με το κατεστημένο, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την αδράνεια. Ασφαλώς και βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, που το ενδιαφέρον των πολιτών και ειδικά των νέων με τα κοινά περνά ένα είδος κρίσης.

Λόγοι δημοκρατίας και ελευθερίας, όμως, προϋποθέτουν ενεργό συμμετοχή των πολιτών, έκφραση απόψεων και σχεδιασμό για την τοπική ανάπτυξη, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και τον τόπο μας.

Η επίτευξη όλων των παραπάνω προϋποθέτει ενότητα, συλλογικότητα και συνένωση δυνάμεων. Η κίνησή μου αυτό το σκοπό, κατά κύριο λόγο, υπηρετούσε και οπωσδήποτε την παρότρυνση των νέων να αναλάβουν την διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής μας, αυτή την κρίσιμη μεταβατική περίοδο, που τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην, μόνο με κοινή προσπάθεια, σωστό σχεδιασμό και αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων, μπορεί να εξασφαλιστεί» επισημαίνει ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης και συνεχίζει:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, σήμερα, έχω ενεργό ρόλο με το αιρετό αξίωμα που κατέχω (αντιπεριφερειάρχης Κρήτης) και το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι η επανεκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου Χερσονήσου. Δόξα το Θεό η κοινωνία μας, εμένα και τους συνεργάτες μου, μας τίμησε πολλές φορές, με την ψήφο της, για το έργο που προσφέραμε.

Η αγωνία μου για το μέλλον του τόπου μας, αποτελεί το μοναδικό μου κίνητρο και η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της συνένωσης όλων των τοπικών δυνάμεων. Πρόθεσή μου είναι να ενώσω και όχι να δημιουργήσω αντιπαλότητες και κατακερματισμό των διαθέσιμων δυνάμεων. Το “πρόβλημα” μ’ εμένα είναι ότι δεν με κρατά κανείς και πάντα γνώμονας της πολιτικής μου δράσης είναι η προάσπιση του δημόσιου τοπικού συμφέροντος.

Είναι φανερό, όμως, ότι την πρότασή μου για κοινή προσπάθεια με μια ενιαία ομάδα, την αντιμάχονται τα κάθε μορφής τοπικά μικροσυμφέροντα, οι θεμιτές φιλοδοξίες διαφόρων συμπολιτών, η ανοχή στην αδράνεια, η εμφανής απροθυμία των πολιτών συμμετοχής στα κοινά, η εσφαλμένη στοχοθεσία και έλλειψη προτεραιοτήτων και η επιλογή και αποδοχή ενός μοντέλου διοίκησης που αξιοποιεί αποκλειστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου δεν είναι ένας τυχαίος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης της Κρήτης και οπωσδήποτε και της Χώρας. Αυτοί που διαδραμάτισαν στο παρελθόν σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνησή του τόπου μας και άφησαν αρνητικό αναπτυξιακό αποτύπωμα, σήμερα είναι οι πρωταγωνιστές της προώθησης και στήριξης υποψηφιοτήτων που δεν εξασφαλίζουν την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που τον απασχολούν».

«Επειδή, παρά τις αναφερθείσες αντιξοότητες, πιστεύω ακράδαντα, ότι μοναδικός και ασφαλής δρόμος για την επίτευξη της ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας είναι η συλλογική προσπάθεια, η ύπαρξη οράματος και ο κατάλληλος σχεδιασμός, καλώ τους νέους του τόπου μας να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ώστε να καταστήσουν, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως κυρίαρχη και συμφέρουσα επιλογή, τη συνένωση των πολιτικών δυνάμεων και την ενιαία έκφραση της περιοχής. Την αναγκαιότητα αυτής της επιλογής, ως μοναδικής, υπαγορεύει και η εικόνα των απαράδεκτων και πρωτόγνωρων περιστατικών και συμπεριφορών που ζήσαμε, σε ζωντανή μετάδοση, κατά την πρόσφατη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, στις 26/05/2022. Εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω να είμαι αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειάς των νέων ανθρώπων και συμμέτοχος σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει το μέλλον του τόπου μας. Επίσης δηλώνω, ότι εφόσον η τοπική κοινωνία καταλήξει και εδραιώσει, ως μοναδική λύση για την πρόοδο του τόπου μας, αυτή της ενιαίας έκφρασης και της κοινής προσπάθειας στις επόμενες δημοτικές εκλογές, είμαι πρόθυμος για συμμετοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Δοξαστάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια