Ηράκλειο: Nέα παράταση για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου - Γιατί καθυστερεί (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Nέα παράταση για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου - Γιατί καθυστερεί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου «παγωσαν» λόγω έλλειψης πλακών σε ένα τμήμα 300 τ.μ. - Αγανάκτηση από καταστηματάρχες, πολίτες και επισκέπτες

Οι ατέρμονες καθυστερήσεις στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Μια σειρά από προβλήματα, όπως η μεταφορά της ημερομηνίας παράδοσης κατασκευαστικών υλικών, έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή παράταση παράδοσης του έργου. Αυτή τη φορά, οι εργασίες «παγωσαν», λόγω έλλειψης πλακών σε ένα τμήμα 300 τ.μ., με τους καταστηματάρχες, τους πολίτες και τους επισκέπτες να αγανακτούν για μία ακόμη φορά, όχι μόνο για τις νέες καθυστερήσεις, αλλά και για τις απαράδεκτες εικόνες στην καρδιά της πόλης.

Στην εξίσωση συμπεριλαμβάνεται η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, η υποβάθμιση των επιχειρήσεων που ήδη έχουν πληγεί από τις συγκυρίες των τελευταίων ετών, αλλά και η εικόνα της δημόσιας διοίκησης κατά τη διαχείριση αντίστοιχων έργων. Σχεδόν καθημερινά είναι τα ατυχήματα στους πεζούς, με φόντο τις δεκάδες παγίδες στο οδόστρωμα, ενώ αρκετοί γονείς με καροτσάκια διασχίζουν με μεγάλη δυσκολία τον πεζόδρομο της περιοχής.

Όπως σημειώνουν οι επιχειρηματίες, η ταλαιπωρία τους διαρκεί συνολικά πάνω από 4 χρόνια.

«Τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται»

«Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η άφιξη των νέων υλικών», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Γιάννης Αναστασάκης, προσθέτοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι δρόμοι που ενδέχεται να χαρακτηριστούν ως ήπιας κυκλοφορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News