Ηράκλειο

Δήμος Βιάννου: Διαμαρτυρία κατοίκων στον οικισμό Χόνδρο για διαρροή και δυσοσμία (εικόνες)

Λόγω των σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία οι διαρροές λυμάτων, οι κάτοικοι στον οικισμό του Χόνδρου αναγκάστηκαν να κοινοποιήσουν στο neakriti.gr διαμαρτυρία, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές την άμεση αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων που διαμένουν στον οικισμό Χόνδρο του Δήμου Βιάννου, εξαιτίας της διαρροής αποχετευτικών λυμάτων κατά την υλοποίηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον βιολογικό καθαρισμό της περιοχής. Στον αγωγό καταλήγουν όμβρια και λύματα από τον οικισμό.

Το φρεάτιο αν και μικρής χωρητικότητας χρησιμοποιείται για το νέο βιολογικό καθαρισμό, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Λόγω των σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία οι διαρροές λυμάτων, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να κοινοποιήσουν στο neakriti.gr διαμαρτυρία, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές την άμεση αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει.

Διαμαρτυρόμενοι για την πλημμελή, όπως τη χαρακτηρίζουν, υλοποίηση του έργου, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι η περιοχή στην οποία καταλήγουν τα λύματα είναι ακάλυπτη, επικρατεί έντονη δυσοσμία και ο οικισμός έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Παράλληλα, εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, λόγω των ανασκαφών. Όπως τονίζουν, ο ανάδοχος εργολάβος, σκάβει όλους τους δρόμους, αφήνοντας στο οδόστρωμα λακούβες και κακοτεχνίες. 

«Οι μετακινήσεις των οχημάτων είναι δύσκολες, οι δρόμοι έχουν γεμίσει με λάσπες και αυτό δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα και στον τουρισμό της περιοχής, καθώς σε μικρή εγγύτητα υπάρχουν παραλίες και οι επισκέπτες καταβάλλουν υπερπροσπάθεια κάθε φορά για να τις προσεγγίσουν», υπογραμμίζουν.

Ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, ανέφερε πως όταν υλοποιείται ένα έργο, όπως αυτό του βιολογικού καθαρισμού, πάντα προκύπτουν δυσκολίες. Όντως εντοπίζονται προβλήματα στον οικισμό του Χόνδρου, δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι χωριανοί και όσοι μετακινούνται προς το νότιο μέρος. «Αυτό δεν σημαίνει, ότι εμείς δεν φροντίζουμε να αποκατασταθεί γρήγορα το έργο. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου παρακολουθεί το έργο και ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξή του», πρόσθεσε.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο που κινείται εντός χρονοδιαγράμματος κι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας επίσης ότι κατά τη διάρκεια του έργου προκύπτουν και ζημιές κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, που καθυστερούν την ολοκλήρωσή του. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως τόνισε, ο ανάδοχος εργολάβος του βιολογικού θα προχωρήσει σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς όπως υποστηρίζει έχουν κλάπεί εργαλεία, πετρέλαιο αλλά και σημάνσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια