Κρήτη: Απανωτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας - Ποινική δίωξη σε 50χρονο που χτύπησε την μητέρα του

Κρήτη
Κρήτη: Απανωτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας - Ποινική δίωξη σε 50χρονο που χτύπησε την μητέρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου. Τα προηγούμενα 24ωρα σημειώθηκαν δύο περιστατικά άγριου ξυλοδαρμού με θύματα - σε αμφότερες τις περιπτώσεις - ηλικιωμένες γυναίκες.

Χθες, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 50χρονου άνδρα, ο οποίος έσπασε στο ξύλο την ηλικιωμένη μητέρα του. Εξάλλου, στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια 84χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε προχθές το βράδυ θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της. Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες, σε μεγάλο χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, ένας 50χρονος άνδρας μετέβη στο σπίτι όπου διαμένει η μητέρα του, ηλικίας 90 ετών.

Ο 50χρονος φέρεται να επιτέθηκε στην 90χρονη την ώρα που εκείνη βρισκόταν στην αυλή της οικίας της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ξυλοδαρμός της άτυχης ηλικιωμένης ήταν άγριος.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και στην περιοχή μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 90χρονη, μεταφέροντάς τη στο εφημερεύον νοσοκομείο με χτυπήματα στα χέρια και τη λεκάνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η 90χρονη, παρά το ότι βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του γιου της. Παρ’ όλα αυτά, η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν εμφανώς τρομαγμένη από το περιστατικό.

Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία (πλημμεληματικής μορφής). Ας σημειωθεί ότι ο 50χρονος εντοπίστηκε από τις Αρχές και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική. Χθες Τετάρτη, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε σε βάρος τού 50χρονου άνδρα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα). Μετά την εν λόγω εξέλιξη, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 50χρονου.

Χτύπησε τη γυναίκα του

Το βράδυ της Τρίτης, χωριό της ευρύτερης περιοχής του δήμου Χερσονήσου σηκώθηκε στο πόδι ακούγοντας τις απεγνωσμένες φωνές μιας 84χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, ηλικίας 75 ετών. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 75χρονος άνδρας άρχισε να χτυπάει τη γυναίκα του, η οποία φέρεται να πάσχει από άνοια.

Το παρήγορο στο επίμαχο συμβάν είναι ότι σε αντίθεση με πλήθος άλλων παρόμοιων περιπτώσεων, οι περίοικοι δεν έκαναν ότι... κωφεύουν, παρά αντέδρασαν και ενημέρωσαν τις Αρχές. Όντως, επιτόπου μετέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον 75χρονο άνδρα.

Εξάλλου, η γυναίκα διακομίστηκε εσπευσμένα στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 84χρονη φέρει τραύματα κυρίως στο κεφάλι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Χθες Τετάρτη, ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όντως, ο 75χρονος άνδρας παρουσιάστηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε μετανιωμένος για το περιστατικό. Ωστόσο, η Έδρα τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης.

Απανωτά στην Κρήτη - Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ένας 41χρονος άνδρας χειροδίκησε σε βάρος της 40χρονης συντρόφου του, της κόρης του, αλλά και της μητέρας του. Το περιστατικό σημειώθηκε σε συνοικία της πόλης του Ηρακλείου. Ο 41χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε χώρα ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος άνδρας, λιθουανικής εθνικότητας, χτύπησε την 61χρονη ομοεθνή σύντροφό του. Το εν λόγω συμβάν σημειώθηκε στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Όπως έγινε γνωστό, φέρεται να προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ τους, αλλά και... κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο φερόμενος δράστης τράβηξε τη γυναίκα από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα εκείνη να χτυπήσει στον τοίχο και να τραυματιστεί στο κεφάλι. Το σκηνικό έντασης έγινε αντιληπτό και ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. Όντως, επιτόπου μετέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον 58χρονο άνδρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News