Κρήτη: Συνελήφθησαν δύο για κακοποίηση και παραμέληση ζώων

Κρήτη
Κρήτη: Συνελήφθησαν δύο για κακοποίηση και παραμέληση ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς, σε Χανιά και Ηράκλειο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Κρήτη με τους άνδρες της αστυνομίας να προχωρούν σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου, σε δύο συλλήψεις και πιο συγκεκριμένα, με την μία να λαμβάνει χώρα στον νομό Χανίων και η δεύτερη στο νομό Ηρακλείου.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός είχε δέσει ζώο συντροφιάς πίσω από το εν κινήσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στην δεύτερη περίπτωση η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός διατηρούσε έξι ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και στερούντο βιβλιάριο υγείας και ηλεκτρονικής σήμανσης. 

Η Προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Χανίων, και το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος αντίστοιχα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για (2) διαφορετικές περιπτώσεις μια στα Χανιά και μία στο Ηράκλειο.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός είχε δέσει ζώο συντροφιάς πίσω από το εν κινήσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός διατηρούσε έξι ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και στερούντο βιβλιάριο υγείας και ηλεκτρονικής σήμανσης.

Στους δύο συλληφθέντες βεβαιώθησαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Η Προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Χανίων, και το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος αντίστοιχα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News