Συστεγαζόμενα σχολεία πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας: Φωνάζουμε δεν θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο

Κρήτη
Συστεγαζόμενα σχολεία πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας: Φωνάζουμε δεν θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την πορεία του έργου στατικής «Ενίσχυσης του Κτιρίου της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετικές δεσμεύσεις

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι διευθύνσεις των συστεγαζόμενων σχολείων:  53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου καθώς και των Συλλόγων Γονέων του σχολικού συγκροτήματος της π. Παιδαγωγικής Ακαδημίας: Σύλλογος Γονέων 53ου Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Γονέων 54ου Δημοτικού Σχολείου, με αφορμή την πορεία του έργου στατικής «Ενίσχυσης του Κτιρίου της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας». 

Νωρίτερα, με πρωτοβουλία των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Γονέων/Κηδεμόνων των 4 συστεγαζόμενων σχολείων στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας (53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου) πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Μαϊου 2022, νέα συνάντηση στο σχολείο, με τη συμμετοχή των κ.κ. Μιχελάκη και Θεοφάνους από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, του κ. Αναστασάκη Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, της κ. Αρχοντάκη Αντιδημάρχου Παιδείας, της επιβλέπουσας του έργου εκ μέρους του Δ.Ηρακλείου και του αναδόχου του έργου.

Μέσα από τη συνάντηση αυτή, οι διευθύνσεις και οι Σύλλογοι Γονέων, απέσπασαν 2 δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου και αναδόχου του έργου:

α) ότι τα 2 ειδικά σχολεία θα μετακινηθούν στο χώρο του λιμανιού, όπου σήμερα στεγάζεται προσωρινά το 7ο δημοτικό καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σχολικό του συγκρότημα. Μάλιστα υποδείχτηκε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες της μετακόμισης αμέσως μετά τη λήξη του φετινού σχολικού έτους ώστε να λειτουργήσουν στο νέο χώρο την επόμενη σχολική χρονιά,

β) ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει δημιουργηθεί πλάνο εργασιών από τον ανάδοχο του έργου, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στη σχολική μας κοινότητα. Μάλιστα οι διευθύνσεις των 4 σχολείων μας ήδη προετοιμάζουν όσες πληροφορίες, διευκρινήσεις ζητήθηκαν ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι ίδιοι, σε σχετική τους ανακοίνωση τονίζουν τα εξής: 

Στη νέα φάση, αυτή της υλοποίησης του τόσο αναγκαίου έργου, που μπήκε το έργο της στατικής ενίσχυσης του σχολικού μας συγκροτήματος, η σχολική κοινότητά μας βρίσκεται σε εγρήγορση, αποφασισμένη να λειτουργήσει με υπεύθυνο τρόπο, όπως κάνει μέχρι τώρα!        

Επαναλαμβάνουμε ότι γνώμονας των κοινών προσπαθειών μας είναι:

α) η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους,

β) η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία.

Γι' αυτό με σταθερότητα θα επιμένουμε σε κάθε φάση του έργου nα προσδιορίζονται με ακρίβεια :

- το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών,

- τα μέτρα ασφαλείας και οι όροι λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος,

- η διαδικασία μετακίνησης των 2 ειδικών σχολείων και ή όποια προσαρμογή του νέου χώρου απαιτηθεί,

- εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η παραμονή και των άλλων 2 σχολείων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Φωνάζουμε: ΔΕΝ θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News