Ντια: Καθαρισμός της νήσου απο το Λιμενικό Σώμα και τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών

Κρήτη
Ντια: Καθαρισμός της νήσου απο το Λιμενικό Σώμα και τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση, έγινε την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 με την συμμετοχή του Λιμενάρχη και του Πρόεδρου Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

Στον καθαρισμό της νήσου Ντίας, προχώρησε για άλλη μια χρονιά φέτος, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών την Κυριακή 22 Μαϊου 2022.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών να καθαρίσουμε το όμορφο νησί μας την Ντία. Έκτοτε κάθε χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια σε συνεργασία με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης συνδιοργανώνουμε αυτόν το καθαρισμό ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός. 

Έτσι και φέτος την Κυριακή 22/5/2022 με την συμμετοχή του Λιμενάρχη μας κ. Δουβή και του Πρόεδρου Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκη , του Λ.Σ 119 του Καπετάνιου του και του Προσωπικού του και 25 ακόμα Λιμενικούς, 25 εξαιρετικά παιδιά των ομάδων Save Your Hood Ηράκλειο & Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. και 27 άτομα από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών οργώσαμε το νησί και μαζέψαμε πάνω από 40 σάκους με σκουπίδια και μπάζα.

Οι δύτες της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του ομίλου μας και δύτες της σχολής SCUBAΚRETA με αρχηγό τον ιδιοκτήτη της σχολής Γιώργο Γεωργαντά καθώς και δύτες του ( ΜΠΛΟΜΠΛΟΥ ) Μανώλη Βουτσαλά έκαναν καθαρισμό στον βυθό του

κόλπου του Αι Γιώργη.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ο.Λ.Η. για την υλικοτεχνική βοήθεια που μας προσέφερε ( σακούλες σκουπιδιών – γάντια κ.λ.π.) καθώς και την δωρεάν χρήση γλίστρας και parking.

Τον Μανώλη Βουτσαλά που με την ΣΟΥΛΤΟΥΚΑ του μεταφέρει πάντα όλα τα σκουπίδια που μαζεύουμε και είναι παρών σε κάθε κάλεσμα μας.

Τους 15 καπετάνιους του Πακρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών που μετέφεραν για άλλη μία φορά όλον αυτόν τον κόσμο με ασφάλεια.

Τους ψήστες μας Μανώλη και Παντελή για το εξαιρετικό ψήσιμο που έκαναν για να φάνε 85 περίπου άτομα.

Όσα άτομα παρευρέθηκαν και βοήθησαν εθελοντικά σε αυτόν τον καθαρισμό.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και να ευχαριστήσουμε την κ. Μαρία Κοζυράκη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την παρέα της για την συμμετοχή και την βοήθεια που μας προσέφεραν σ’ αυτόν τον καθαρισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News