Μουσείο Ακρόπολης: Διόρθωσαν τη «Μακεδονία» σε Βόρεια Μακεδονία μετά την αποκάλυψη της Κρήτη TV

Κρήτη
Μουσείο Ακρόπολης: Διόρθωσαν τη «Μακεδονία» σε Βόρεια Μακεδονία μετά την αποκάλυψη της Κρήτη TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας Λασκαράτου, το Μουσείο προχώρησε μόλις χθες σε διόρθωση και μάλιστα απεστάλη και σχετικό μήνυμα στον καταγγέλλοντα

Μετά την αποκάλυψη της εκπομπής «Αντιθέσεις» της Κρήτη TV με τον Γιώργο Σαχίνη για την έμμεση αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας ως Μακεδονίας από το Μουσείο της Ακρόπολης φαίνεται ότι το Μουσείο προχώρησε σε άμεση διόρθωση αναγνωρίζοντας το λάθος!

Στην εκπομπή είχε παρουσιαστεί η καταγγελία του Έλληνα τουριστικού πράκτορα κ. Λασκαράτου πως στο επίσημο site για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια η διαθέσιμη επιλογή χώρας προέλευσης του επισκέπτη αναγράφει ως “Μακεδονία” τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο τουριστικός πράκτορας, μάλιστα, έκανε γνωστό πως προχώρησε γραπτώς σε σχετική καταγγελία, η οποία ωστόσο προς το παρόν έπεσε στο κενό...

Ωστόσο μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας Λασκαράτου από την ΚΡΗΤΗ TV, το Μουσείο προχώρησε μόλις χθες σε διόρθωση και μάλιστα απεστάλη και σχετικό μήνυμα στον καταγγέλλοντα.

Καθοριστική και άμεση υπήρξε η αντίδραση του νέου διευθύνοντα συμβούλου και διευθυντή του μουσείου της Ακρόπολης και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκου Σταμπολίδη, με το που του γνωστοποίησε το όλο θέμα το απόγευμα του Σαββάτου η ΚΡΗΤΗ TV και ενώ βρισκόταν σε συνεδρίαση της UNESCO στο Παρίσι.

Στην απάντηση γίνεται λόγος για λανθασμένη απόδοση της χώρας, για έτοιμη πλατφόρμα που αγοράστηκε και πως σήμερα κιόλας θα αποσταλεί στον κ. Λασκαράτο σχετική εκτύπωση με τη διόρθωση της χώρας.

Η απάντηση προέρχεται από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υποδοχής Επισκεπτών του Μουσείου Ακρόπολης είναι πρωτοκολλημένη με αριθμό 5160 και ημερομηνία 23.5.2022 και αναφέρει: « Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε, Σε σχέση με το ηλεκτρονικό μήνυμά σας (αρ. πρωτ. 4532/5.5.2022) και την λανθασμένη απόδοση της ονομασίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου του Μουσείου Ακρόπολης, σας ενημερώνουμε ότι οι πλατφόρμες αγοράς ηλεκτρονικών εισιτηρίων έρχονται έτοιμα κατά την αγορά τους. Μόλις υπέπεσε στην αντίληψή σας, και ακολούθως τη δική μας, προβήκαμε άμεσα στην παραγγελία της διόρθωσης, με την αλλαγή της ονομασίας της χώρας να έχει ήδη εφαρμοστεί, ενώ επίκειται και η διόρθωση της γλώσσας, τις οποίες θα σας αποστείλουμε, ως εκτύπωση οθόνης, με τα διορθωμένα στοιχεία αύριο».

Πάντως για την ιστορία η τελευταία ενημέρωση της επίσημης ιστοσελίδας του Μουσείου, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2009 και είναι από τα πιο επισκέψιμα του κόσμου, είχε γίνει το 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News