Αλέξανδρος Στεφανάκης: Πώς κατάφερε να τον εντοπίσει μετά από 7 δεκαετίες η εγγονή του (βίντεο)

Κρήτη
Αλέξανδρος Στεφανάκης: Πώς κατάφερε να τον εντοπίσει μετά από 7 δεκαετίες η εγγονή του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενέτειρά του είναι έτοιμη να τον «υποδεχτεί» και με τιμές που αρμόζουν σε ήρωα – Αύριο Κυριακή θα γίνει η τελετή υποδοχής των οστών στο Μνημείο Απαγωγής Κράιπε στις Πατσίδες

Ογδόντα και πλέον χρόνια μετά η Κρήτη ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί έναν από τους τελευταίους ήρωες του Αλβανικού μετώπου, τον Αλέξανδρο Στεφανάκη, με καταγωγή της Πατσίδες του νομού Ηρακλείου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί και αναζητούνται επί επτά δεκαετίες.

Εμφανώς συγκινημένη η εγγονή του Κρητικού ήρωα, Εύα Στεφανάκη, καλεσμένη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλε για αρκετές δεκαετίες να βρει που βρίσκεται θαμμένος ο παππούς της, ψάχνοντας μεταξύ άλλων επί μακρόν ατελείωτες λίστες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και αναζητώντας διακαώς μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή ή είχαν πληροφορίες αναφορικά με τον στρατιώτη Στεφανάκη.

Με την «φλόγα» της αναζήτησης να παραμένει άσβηστη, η εγγονή του ήρωα, κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον παππού της και έτσι ο Αλέξανδρος Στεφανάκης ταυτοποιήθηκε μέσω DNA το 2021, καθώς τα οστά του βρέθηκαν στα Ιωάννινα και φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος στο στρατιωτικό μαυσωλείο Κόνιτσας.

Ιδιαίτερα συγκινητική στην διάρκεια της εκπομπής αποτέλεσε και η στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ένα γράμμα που είχε στείλει ο ήρωας Στεφανάκης, στην σύζυγό του, λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί στο Αλβανικό μέτωπο.

Πλέον η γενέτειρά του είναι έτοιμη να τον υποδεχτεί και με τιμές που αρμόζουν σε ήρωα. Την Κυριακή θα γίνει η τελετή υποδοχής των οστών στο Μνημείο Απαγωγής Κράιπε στις Πατσίδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News