Μποκέας: Τιμή για το Μαλεβίζι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μακάριου στην κεφαλή της Εκκλησίας της Αυστραλίας

Κρήτη
Μποκέας: Τιμή για το Μαλεβίζι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μακάριου στην κεφαλή της Εκκλησίας της Αυστραλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον «Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου» τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Απόδημου Ελληνισμού και το Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Με τον «Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου» τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη και το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία, κατά την επίσκεψη της κρητικής αντιπροσωπείας στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Αυστραλίας.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεωργία Μηλάκη, Κώστας Δανδουλάκης και Νίκος Μανουσάκης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας δήλωσε με αφορμή την τιμή από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας:

«Τιμή για το Μαλεβίζι η παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακάριου στην κεφαλή της Εκκλησίας της Αυστραλίας. Σεπτός και πανάξιος ιεράρχης, φάρος και οδηγός του ελληνισμού, ενώνει την ομογένεια και την σκεπάζει με την πνευματική του ακτινοβολία.

Μεγάλη τιμή και συγκινητική στιγμή για μένα, η παρασημοφόρηση με το «Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου», η Αρχιερατική Ευχή και οι ευλογίες του Σεβασμιοτάτου. Με βαθιά ευαισθησία, μας υποδέχτηκε ως συντοπίτες από την Πατρίδα.

Οι ρίζες είναι σπουδαίο πράγμα.

Στεκόμαστε με σεβασμό στο εξαιρετικά σημαντικό και αθόρυβο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην Εκκλησία της Αυστραλίας.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συγκινητική αγκαλιά που μας άνοιξε και ελπίζουμε να τον υποδεχτούμε σύντομα στο Μαλεβίζι για να περπατήσουμε μαζί στον τόπο, από όπου έλκει την καταγωγή του: το Αηδονοχώρι.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News