Αη Γιάννης Χωστός - Το χρονικό των παρεμβάσεων στον κόμβο της ταλαιπωρίας (βίντεο)

Ηράκλειο
Αη Γιάννης Χωστός - Το χρονικό των παρεμβάσεων στον κόμβο της ταλαιπωρίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε τη δημιουργία δεύτερου κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση της επαρχιακής οδού από Άϊ - Γιάννη προς Φοινικιά Μαλάδες - Τι έχει συμβεί τις τελευταίες 10 ημέρες στον κόμβο της υπομονής

Πρώτο θέμα της χθεσινής (17/5) συνεδρίασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ήταν η συζήτηση και έγκριση για την επέκταση, τροποποίηση, βελτίωση της εγκεκριμένης προσωρινής σήμανσης και ασφάλειας στο τμήμα από την Άνω Διάβαση του ΒΟΑΚ έως την διασταύρωση προς Φοινικιά, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η εισήγηση των ειδικών, συγκοινωνιολόγων τεχνικών υπηρεσιών, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο, είναι μια πρόταση που βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Αη Γιάννη Χωστού.

Τι έχει συμβεί τις τελευταίες 10 ημέρες στον κόμβο της υπομονής

Η ώρα είναι 14:00 και κάτω από τον ζεστό ήλιο οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους στο γνώριμο πλέον σημείο, περιμετρικά του Αη Γιάννη Χωστού. Η αναμονή σύμφωνα με τους οδηγούς φτάνει ακόμα και τα 40 λεπτά. Οι ουρές αυτοκινήτων από Μαλάδες και Φοινικά προς Ηράκλειο εκτείνονται σε μήκος χιλιομέτρων και όσοι πρέπει να ακολουθήσουν επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας το ίδιο δρομολόγιο, είναι αποφασισμένοι ότι μπορεί, όχι μόνο να μην φτάσουν στην ώρα τους, αλλά και να χάσουν αρκετή ώρα περιμένοντας ατέρμονα να περάσουν από τον πολύπαθο κόμβο.

Μετά τη διαμόρφωση του προσωρινού κόμβου σύμφωνα με τους οδηγούς, αντί η κατάσταση να βελτιωθεί επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Κρήτης να παραδεχτεί την αναποτελεσματικότητα του έργου και να δεσμευτεί για παρεμβάσεις στο σημείο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, με την πρώτη παρέμβαση να αφαιρεί τα κολονάκια και τη δεύτερη να ρίχνει τσιμέντο στο κόμβο, χωρίς όμως κάτι να αλλάζει ουσιαστικά, καθώς το κυκλοφοριακό μετατοπίστηκε με την ίδια δυναμική στο κομμάτι από την Φοινικία προς το Ηράκλειο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής», ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να υπάρξει το τελικό σχέδιο που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στην περιοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος, Γίαννης Αναστασάκης, ενώ ο διοικητής της Τροχαίας, Στέλιος Καρακούδης, χαρακτήρισε το σημείο εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και με την αστυνόμευση που το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινή, με στόχο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Στην εκπομπή, οι κάτοικοι της περιοχή περιγράφουν την τραγική κατάσταση, ενώ ο γραμματέας του Συλλόγου ΤΑΞΙ, Γιάννης Σπιθάκης, περιγράφει τον εφιάλτη των επαγγελματιών, οι οποίοι μπορεί να εγκλωβιστούν στο σημείο για περισσότερα από 40 λεπτά. Το ίδιο σκηνικό βιώνουν και τα αστικά λεωφορεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, Καλλέργο Βουλγαράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News