Ηράκλειο: Εικόνες κυκλοφοριακού χάους από drone - Ιδού οι κόμβοι του μαρτυρίου (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Εικόνες κυκλοφοριακού χάους από drone - Ιδού οι κόμβοι του μαρτυρίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δρόμοι της υπομονής - Πού οφείλεται το κυκλοφοριακό χάος στο Ηράκλειο

Ανυπόφορη έχει γίνει η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα. Δρόμοι που δοκιμάζουν τις αντοχές των οδηγών και κόμβοι που δυσκολεύουν αντί να βοηθούν την κυκλοφορία, με ουρές χιλιομέτρων. Αυτό είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ηράκλειο της Κρήτης που πάντα δοκιμάζει την υπομονή των οδηγών, αλλά και πεζών, με τουλάχιστον 10 σημεία σε ώρες αυξημένης κυκλοφορίας να χαρακτηρίζονται απροσπέλαστα.

Στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, άνοιξε ο φάκελος του κυκλοφοριακού μέσα από μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα που βάζει στο μικροσκόπιο το βραχνά της κυκλοφοριακής συμφόρησης και μάλιστα σε ώρες που δεν είναι αυξημένη η κυκλοφορία, στοιχείο που αποτυπώνει την τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση που υφίσταται το Ηράκλειο.

Ώρα 10 το πρωί και η κατάσταση στον κόμβο του Άη Γιάννη Χωστού είναι δραματική, με το drone της ΚΡΗΤΗ TV να καταγράφει εικόνες κυκλοφοριακού χάους με ουρά αυτοκινήτων πάνω από χιλιόμετρο από την Φοινικιά προς το Ηράκλειο.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκε το drone ξανά στις 12 το μεσημέρι χωρίς η κατάσταση να αλλάζει, ανατρέποντας το μύθο ότι το πρόβλημα περιορίζεται τις πολύ πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Το συμπέρασμα είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι σίγουρα η πιο δύσκολη στο Ηράκλειο και ίσως μιας από της πιο επιβαρυμένες κυκλοφοριακά σε ολόκληρη την χώρα.

Επόμενος σταθμός στις 11 το πρωί η Λεωφόρος 62 Μαρτύρων, με το πρόβλημα να χτυπά κόκκινο στον κυκλικό κόμβο, μια ανάσα από τον κόμβο Γιοφύρου με την ουρά των αυτοκινήτων να ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο και να φτάνει σχεδόν μέχρι την συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Μίνωος.

Την ίδια ώρα χωρίς προβλήματα η κίνηση των Γιόφυρο, με τον κυκλικό κόμβο λίγο πριν να μετατοπίζει κυρίως το κυκλοφοριακό από την Χανιόπορτα προς τις δυτικές συνοικίες.

Η παραλιακή λεωφόρος έχει το χαρακτηριστικό να μπλοκάρει νωρίς το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ μετά τις οκτώ. Ωστόσο, με βάση τις εικόνες, ο κόμβος στη συμβολή με την οδό Γιαμαλάκη προκαλεί ένα τεράστιο πονοκέφαλο στους οδηγούς, μετατοπίζοντας το πρόβλημα στην οδό Μητσοτάκη, όπου εκεί η παράνομη στάθμευση, επιβαρύνει σημαντικά το σκηνικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αποτυπώνουν πως στις ώρες αιχμής η παραλιακή μπλοκάρει από το ύψος του Παγκρητίου Σταδίου μέχρι και την πλατεία 18 Άγγλων.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στη Λεωφόρο Κνωσού και στον κόμβο της Παπαναστασίου, όπου το drone μετά τις 12:30 το μεσημέρι κατέγραψε χωρίς προβλήματα την κυκλοφορία, με την μοναδική αναμονή οδηγών να τοποθετείται στο ρεύμα από την Κνωσού προς το Ηράκλειο στο ύψος της γέφυρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News