Ηράκλειο: «Χειρονόμοι» σκορπούν τον πανικό στις Τρεις Βαγιές (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: «Χειρονόμοι» σκορπούν τον πανικό στις Τρεις Βαγιές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφόρητη είναι η κατάσταση, πριν καν μπει το καλοκαίρι, για τους κατοίκους στις Τρεις Βαγιές, καθώς όπως καταγγέλλουν η περιοχή δέχεται επιδρομή από κουνούπια και ιδιαίτερα όταν πέφτει το σκοτάδι τα τσιμπήματα πολλαπλασιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες υποφέρουν

 

  • Πονοκέφαλος η «επιδρομή» κουνουπιών για τους κατοίκους
  • Φοβούνται πως έρχονται δυσκολότερες μέρες μέσα στο καλοκαίρι οι κάτοικοι
  • Για ακίνδυνα έντομα που δεν τσιμπούν κάνει λόγο ο ανάδοχος
  • Καταπολέμηση... χειρονόμων και κουνουπιών

Μία δύσκολη κατάσταση βιώνουν οι κάτοικοι στις Τρεις Βαγιές Ηρακλείου, καθώς δεν τολμούν να αφήσουν παράθυρα και πόρτες ανοιχτές αφού, όπως υποστηρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά δέχονται επιδρομή από κουνούπια. Αν και δεν έχει φτάσει καν το καλοκαίρι, ήδη υποφέρουν από τσιμπήματα και η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Με κάθε δυνατό τρόπο - επιστρατεύοντας εντομοαπωθητικά, σίτες και κάθε είδους μέσο- προσπαθούν να κρατήσουν τα κουνούπια μακριά από τα σπίτια αλλά όπως λένε, κάθε προσπάθεια πέφτει στο κενό. Αν η κατάσταση είναι ήδη τόσο δύσκολη, το καλοκαίρι σύμφωνα με τους κατοίκους, θα είναι αφόρητο.

Βλάχος: «Είναι χειρονόμοι και όχι κουνούπια»

Ωστόσο καθησυχαστικός εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του αναδόχου κ. Βλάχος, που έχει αναλάβει τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών λέγοντας ότι έχουν δεχτεί παράπονα αλλά ότι όπως διαπιστώθηκε από τις παγίδες που στήθηκαν, στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για σμήνη κουνουπιών αλλά άλλο είδος εντόμων.

Ειδικότερα, καθησυχαστικός ήταν ο κ. Βλάχος, που μίλησε στο neakriti.gr, πρόκειται για ακίνδυνα έντομα, όπως είπε διευκρινίζοντας ότι είναι χειρονόμοι και όχι κουνούπια, «πρόκειται για ακίνδυνα έντομα που δεν τσιμπούν αλλά προσελκύονται από το φως και τον ήχο με αποτέλεσμα να τα σμήνη να προκαλούν ανησυχία στους πολίτες».

Παρ’ όλα αυτά οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Οι κάτοικοι επιστρατεύοντας σίτες και εντομοαπωθητικά ζητούν να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση, ενώ όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του αναδόχου που έχει αναλάβει τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άλλο είδος εντόμων που είναι ακίνδυνα.

(Φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News