Βαρδάκης: Παράταση προθεσμιών της Κτηματογράφησης στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Κρήτη
Βαρδάκης: Παράταση προθεσμιών της Κτηματογράφησης στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση προθεσμιών της κτηματογράφησης, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη,  καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Ανατολικής Κρήτης) με θέμα: «Αίτημα για παράταση της Κτηματογράφησης στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου».

Σύμφωνα με την επιστολή, η παράταση της προθεσμίας της Κτηματογράφησης στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου θεωρείται απολύτως αναγκαία, καθώς υπάρχει παράλληλα η συνεχής διόρθωση των δασικών χαρτών, που αλλάζει διαρκώς τα δεδομένα, οι μηχανικοί αλλά και οι άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με το Κτηματολόγιο είναι πολύ επιβαρυμένοι και είναι αδύνατον να ανταποκριθούν, ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν οι πολίτες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τέλος, δεν είναι αμελητέες οι αντικειμενικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή αλλά και τις υγειονομικές όλου του προηγούμενου διαστήματος, που δυσκόλεψαν τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

«Θεωρούμε αναγκαίο και αυτονόητο να παραταθεί η προθεσμία για την κτηματογράφηση των παραπάνω Δήμων, καθώς πέραν των λόγων που αναφέρονται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, έχει προηγηθεί και η έκκληση των Δημάρχων προς τους ιδιοκτήτες να προσέλθουν στη διαδικασία για να κατακυρωθεί η περιουσία τους στο όνομά τους», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ  και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News