Ηράκλειο: Καμπανάκι κινδύνου μετά την νέα πτώση μπαλκονιού στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Καμπανάκι κινδύνου μετά την νέα πτώση μπαλκονιού στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ανάσα από την κατάρρευση παιδιά έπαιζαν αμέριμνα στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης

Απόλυτος τρόμος στην καρδιά του Ηρακλείου, όταν κατέρρευσε μπαλκόνι, με μεγάλα κομμάτια οικοδομικών υλικών να πέφτουν στο οδόστρωμα.  Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς εκείνη τη στιγμή δεν διέσχιζαν τον δρόμο πεζοί και οχήματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15 Μαΐου, σε δρόμο πίσω από τον Άγιο Μηνά και λίγα βήματα από την πλατεία της Αγίας Αικατερίνης η οποία ήταν γεμάτη από πολίτες και μικρά παιδιά. 

Μετά το ανησυχητικό αυτό περιστατικό, η Πολεοδομία επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να δρομολογήσει τις αναγκαίες εργασίες, ωστόσο το επίμαχο ζήτημα αποτελεί μια μόνιμη πληγή για το Ηράκλειο, με φόντο τις άκρως επικίνδυνες εικόνες ετοιμόρροπων κτιρίων. 

Αρκετοί ιδιοκτήτες είτε αδιαφορούν είτε αδυνατούν οικονομικά να προχωρήσουν στις αναγκαίες εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας, με συνέπεια να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Για αρκετές περιπτώσεις έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό να κάνει σχετική έκκληση στους ιδιοκτήτες προκειμένου να αποφευχθούν τραγικές καταστάσεις.

Για πολλοστή φορά, δημότες …κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, με την ελπίδα οι αρμόδιοι να δρομολογήσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις προτού να είναι αργά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News