Ηράκλειο: Οι εξελίξεις γύρω από την ψυχοθεραπεία με αιχμή την πανδημία και τις συνθήκες εγκλεισμού

Κρήτη
Ηράκλειο: Οι εξελίξεις γύρω από την ψυχοθεραπεία με αιχμή την πανδημία και τις συνθήκες εγκλεισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε τις πόρτες του το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

Άνοιξε τις εργασίες του το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών  που συνδιοργανώνεται από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες  του Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, την Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών  και  την Περιφέρεια Κρήτης. 

Περισσότεροι από 300 σύνεδροι,  ιατροί, ψυχολόγοι, φοιτητές και άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κατακλύζουν τις αίθουσες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης  παρακολουθώντας ενδιαφέρουσες ομιλίες και εργαστήρια για τις εξελίξεις γύρω από την ψυχοθεραπεία με φόντο και την πανδημία αλλά κυρίως τις συνθήκες εγκλεισμού που βίωσαν οι άνθρωποι.  

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ουσιαστικά τις επιδράσεις θα τις επωμιστούν κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες – παιδιά και έφηβοι – χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να ξεφύγουν και οι ενήλικες που βιώνουν εδώ και χρόνια παρατεταμένο στρες…. Το συνέδριο – που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή  και θεμελιωτή της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, Ιωάννη Παπακώστα - θα κλείσει τις εργασίες του αύριο Κυριακή.  

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πως οι μεγαλύτερες ηλικίες εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία ζουν παρατεταμένο στρες, με τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται σήμερα - οι οποίες περιλαμβάνουν ένα πόλεμο μία ενεργειακή κρίση και στο βάθος μία επισιτιστική – να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News