Ηράκλειο: Αγωνία για 17χρονη αθλήτρια από το Ιράν που αγνοείται

Κρήτη
Ηράκλειο: Αγωνία για 17χρονη αθλήτρια από το Ιράν που αγνοείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γιέκτα Τζαμάλι εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα μέλη της Εθνικής Ομάδας του Ιράν (και όχι μόνο), η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, και το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Αιτία είναι η εξαφάνιση της 17χρονης Ιρανής πρωταθλήτριας Γιέκτα Τζαμάλι, η οποία φέρεται να αγνοείται από την περασμένη Τρίτη, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι αγώνες. Επισημαίνεται, πάντως, ότι από πολλούς πιθανολογείται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό, καθώς δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η 17χρονη αρσιβαρίστρια συμμετείχε με επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η ανήλικη κατέκτησε, μάλιστα, το αργυρό μετάλλιο στην κίνηση του αρασέ, στην κατηγορία της, ενώ αναδείχτηκε τέταρτη στο σύνολο.

Η Τζαμάλι φέρεται να εξαφανίστηκε τελευταία ημέρα των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων, την περασμένη Τρίτη. Ειδικότερα, την ώρα που η αποστολή του Ιράν βρισκόταν στο κλειστό στα Δύο Αοράκια, όπου διεξήχθη η διοργάνωση, εικάζεται ότι η 17χρονη βρήκε ευκαιρία να εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή.

Εξάλλου, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, η νεαρή γυναίκα εξαφανίστηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας συναθλήτριάς της. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εικάζουν ότι μετέβη σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, καθώς δε θέλει να βρίσκεται στην πατρίδα της για πολιτικούς λόγους.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής του Ιράν, μόλις διαπίστωσαν την εξαφάνιση της νεαρής αθλήτριας, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μέχρι χθες Παρασκευή, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών, αλλά και των συναθλητών της για τον εντοπισμό της Τζαμάλι δεν είχαν αποδώσει καρπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 17χρονη δεν έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από το ελληνικό κράτος. Όπως όλα δείχνουν, είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο η Τζαμάλι να έχει ήδη διαφύγει σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Εξάλλου, η ίδια κατέχει τα ταξιδιωτικά έγγραφα που απαιτούνται και έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει χωρίς περιορισμούς εντός Sengen.

Πάντως, μετά την εξαφάνιση της 17χρονης, η υπόλοιπη αποστολή του Ιράν παρέμεινε στο Ηράκλειο.

Δεν ήθελε να φοράει χιτζάμπ - Φέρεται να είχε πέσει θύμα κακομεταχείρισης

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Μακεδονία”, φίλοι της νεαρής αρσιβαρίστριας αναφέρουν στα social media ότι η 17χρονη είχε πέσει θύμα κακομεταχείρισης από την Ομοσπονδία της χώρας της. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κοπέλα δεν ήθελε να φοράει χιτζάμπ (πρόκειται για τη λεγόμενη μαντίλα που είναι αναγκασμένες να φορούν οι γυναίκες στο κεφάλι τους σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών του Ιράν επικοινώνησαν με μέλη της οικογένειας της αγνοούμενης, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να λάβουν κάποια χρήσιμη πληροφορία. «Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Ζαχρά Πουραμίν, αντιπρόεδρος του IRIWF, στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πάντως, όπως αναφέρεται σε ιρανικά ΜΜΕ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα τέτοιου είδους περιστατικό. Πρόσφατα, μία αθλήτρια χάντμπολ, δύο ποδοσφαιρίστριες, αλλά και μία κωπηλάτισσα από το Ιράν εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία τρία χρόνια περισσότεροι από 20 αθλητές προχώρησαν σε παρόμοιες ενέργειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News