Χανιά: Περιπέτεια για 15χρονη σε σχολική εκδρομή – Στο Βενιζέλειο λόγω οξείας μέθης (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Περιπέτεια για 15χρονη σε σχολική εκδρομή – Στο Βενιζέλειο λόγω οξείας μέθης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 15χρονη από τα Χανιά βρίσκονταν στο Ηράκλειο λόγω σχολικής εκδρομής - Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα περιστατικά με μέθη ανήλικων

Μια άσχημη περιπέτεια έζησε ένα 15χρονο κορίτσι τα ξημερώματα, που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λόγω οξείας μέθης.

Η ανήλικη παρελήφθη τα ξημερώματα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, προκειμένου να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η 15χρονη από τα Χανιά βρίσκονταν στο Ηράκλειο λόγω σχολικής εκδρομής.

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο χωρίς να εμπνέει κίνδυνο η κατάσταση της ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Περιστατικά με μέθη ανήλικων

Σημειώνεται ότι έντονο προβληματισμό προκαλούν τα φαινόμενα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους στην Κρήτη. Αρκετά μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2020 με μεθυσμένους ανήλικους. Παραθέτουμε μερικά από αυττά, τα οποία και απασχόλησαν την επικαιρότητα:

Μάιος 2022: Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης ανήλικη

Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να διακομιστεί μια ανήλικη κοπέλα, η οποία κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το περιστατικό σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης του Ηρακλείου.

Επιτόπου μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Στην ανήλικη προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες μετά έλαβε εξιτήριο. Ας σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος όπου η κοπέλα κατανάλωσε αλκοόλ.

Λίγο αργότερα, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Φεβρουάριος 2022: Στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα οξείας μέθης

Ένα ακόμη περιστατικό κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που έστειλε ανήλικη στο νοσοκομείο καταγράφηκε στην Κρήτη, όταν μια κοπέλα 17 προς 18 ετών διασκέδαζε σε μπαρ του Ηρακλείου, όμως κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στην «πρεμιέρα» χαλάρωσης των μέτρων, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα οξείας μέθης.

Στο νοσοκομείο τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο. Όπως έγινε γνωστό, για το περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος του μπαρ στο Ηράκλειο.

Ιούλιος 2020: 10χρονος στο νοσοκομείο λόγω ρακής

Σε μεγάλη περιπέτεια μπήκε ένα αγοράκι μόλις 10 ετών, όπως και οι γονείς του, μετά από κατανάλωση αλκοόλ - πιθανότατα ρακής.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 10χρονος, άγνωστο πώς, κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ σε σπίτι περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου. Μόλις το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους γονείς του παιδιού, το μετέφεραν στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο και εφημέρευε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 10χρονος νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, σε καλή, ωστόσο, κατάσταση και για προληπτικούς λόγους, ενώ για το περιστατικό διενεργήθηκε προανάκριση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Νοέμβριος 2020: Ανήλικος κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ

Το περιστατικό έλαβε χώρο στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου νεαρό αγόρι εισήλθε στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και σύμφωνα με πληροφορίες, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Το ανήλικο παιδί λιποθύμησε μέσα στο σχολείο και κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο εφημερεύον νοσοκομείο. Ωστόσο οι διασώστες δεν μπορούσαν να εισέλθουν στον χώρο, καθώς το σχολείο ήταν κλειστό, έτσι χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής, η οποία κλήθηκε και βρέθηκε άμεσα στο σημείο.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, έκοψαν το λουκέτο και εισήλθε στο χώρο το ασθενοφόρο. Οι διασώστες παρέλαβαν το νεαρό αγόρι, το οποίο και μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο. Έρευνα διεξήχθη και από την Αστυνομία, άνδρες της οποίας βρέθηκαν στο σημείο.

Σεπτέμβριο 2020: 15χρονος στο Νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ανήλικος τον Σεπτέμβριο του 2020 χωρίς τις αισθήσεις του, αφότου κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το περιστατικό απασχόλησε και τις Αστυνομικές Αρχές.

Πρόκειται για έναν έφηβο, ηλικίας περίπου 15 ετών.

Ο ανήλικος ευρισκόμενος σε παρέα με συνομήλικους του, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, φέρεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σημειώνεται πως ο 15χρονος δεν βρισκόταν σε κάποιο κατάστημα όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ το περιστατικό όπως και τα προηγούμενα απασχόλησε την αστυνομία, η οποία διερεύνησε τα ακριβή αίτια υπό τα οποία συνέβη το περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News