Ηράκλειο

Κρήτη: Ξεκίνησε το συνέδριο για την πρόληψη ψυχικών νοσημάτων (βίντεο)

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, 13 Μαΐου το 7ο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθερπειών, που έχει στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το ζήτημα της ψυχικής υγείας και αφετέρου η ανάδειξη και προβολή της γνωσιακής θεραπείας

Παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε τις εργασίες του το 7ο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το οποίο ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, 13 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και μεθαύριο Κυριακή, 15 Μαΐου.

Περισσότεροι από 300 σύνεδροι ιατροί ψυχολόγοι φοιτητές επαγγελματίες ψυχικής υγείας από κάθε γωνιά της Ελλάδας φτάνουν στην Κρήτη για να συμμετάσχουν.
Κύριος άξονας του Συνεδρίου είναι η «Ευελιξία στην πρόκληση για Εξατομικευμένη θεραπεία». Δύο στοιχεία που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στη θεραπευτική, όχι μόνο για την ψυχοθεραπεία, αλλά και για την «σωματική» ιατρική.

Η ευελιξία γίνεται ένα από τα κύρια μέσα στην προσπάθεια για εξατομικευμένη θεραπεία, μια θεραπεία που δεν απευθύνεται σε νόσους, αλλά σε ασθενείς. Η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, είναι η κατ’ εξοχήν θεραπευτική παρέμβαση, που από τη μια βασίζεται σε κανόνες, σταθερή οργάνωση και τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα, και από την άλλη μετασχηματίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια