Ηράκλειο: Σαράντα αλιείς κατά μήκος του λιμενοβραχίονα - Στόχος τους η καλύτερη ψαριά (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σαράντα αλιείς κατά μήκος του λιμενοβραχίονα - Στόχος τους η καλύτερη ψαριά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισε ψαράδες ο λιμενοβραχίονας Ηρακλείου εξαιτίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας

Στο Ηράκλειο διοργανώνεται φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας  ξεκίνησαν να διαγωνίζονται σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου από τις 9:00 έως 15:00 το μεσημέρι, στο  λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται μετά από 4 χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρωτάθλημα, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Μαΐου, θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα - ατομικό και σωματείων- , ενώ ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πορτογαλία.

Οι 40 συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλοό, αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο θέαμα, οι οποίοι έλαβαν θέσεις κατά μήκος του λιμενοβραχίονα Ηρακλείου και παρέμειναν στο ίδιο σημείο για έξι συνεχείς ώρες. Οι αλιείς διαγωνίστηκαν έχοντας σαν στόχο τη καλύτερη ψαριά.

Το ψάρεμα τους χαλαρώνει σε τέτοιο βαθμό που οι έξι συνεχείς ώρες ακινησίας και ατελείωτης υπομονής που απαιτούνται, δεν τους πτοούν.

Άλλωστε για τους αλιείς - ερασιτέχνες και επαγγελματίες - ο χρόνος που «κυλά» αργά και η ηρεμία του τοπίου, είναι που τους βοηθά να «αδειάσουν» όπως λένε το μυαλό τους από τις σκοτούρες.

Άλλωστε, μόνο κάποιος που αγαπά πολύ το γαλάζιο της θάλασσας μπορεί να περιμένει με τις ώρες να τσιμπήσει το ψάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News