Αγία Πελαγία: Έτοιμες να υποδεχτούν λουόμενους οι παραλίες στο Μαλεβίζι (βίντεο)

Ηράκλειο
Αγία Πελαγία: Έτοιμες να υποδεχτούν λουόμενους οι παραλίες στο Μαλεβίζι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες αποτελούν κάθε χρόνο οι παραλίες της Λιγαριάς και της Αγίας Πελαγίας - Το Μαλεβίζι υποδέχεται το καλοκαίρι

Από τα μέσα Μαΐου αναμένεται η άφιξη εκατοντάδων τουριστών στα τουριστικά θέρετρα του Δήμου Μαλεβιζίου, με τη δημοτική αρχή να βάζει τις τελευταίες πινελιές, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για την υποδοχή τους.

Ξύλινες ξαπλώστρες τοποθετούνται στην παραλία της Αγίας Πελαγίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί νέα καλαίσθητα καλαθάκια για απορρίμματα, συντηρήθηκαν οι καμπίνες αποδυτηρίων, ενώ σε κάθε παραλία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης δωρεάν ντουζιέρας.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής ευελπιστούν πως φέτος θα υπάρξει αύξηση επισκεπτών σε σχέση με την περσι, ενώ με παράλληλες ενέργειες επιχειρούν να καλύψουν τις απώλειες, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Σε κάθε περίπτωση, η ενεργειακή κρίση αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και στις υπηρεσίες των θαλασσίων σπορ.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ξαπλώστρες και ομπρέλα στην τιμή των 10 ευρώ, ενώ από το προηγούμενο καλοκαίρι η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Μαλεβιζίου (ΜΑΕΔΗΜ) που έχει την ευθύνη διαχείρισης των παραλιών, έχει δημιουργήσει τρεις δωρεάν χώρους στάθμευσης στη Λυγαριά και δύο σε Παλαιόκαστρο και Μονοναύτη.

Οι πρώτοι τουρίστες από την Γαλλία, την Γερμανία και την Βρετανία βρίσκονται ήδη στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, με τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη ν υφιστάμενη σεζόν.

Σημειώνεται πως παράλληλα «τρέχει» το έργο προστασίας και επέκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας, ένα έργο πνοής σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ, Γιάννη Μαρή, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στην τουριστική περιοχή, καθώς η παραλία θα προστατευτεί από τη διάβρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News