Ηράκλειο

Πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία: Μένουν χωρίς στέγη τα ειδικά σχολεία - Στο «κόκκινο» η ανησυχία γονέων

Οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν, χωρίς καθυστέρηση, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας «με αποκλειστικό αντικείμενο την οριστικοποίηση των χώρων μετακίνησης των δύο ειδικών σχολείων, ως η καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση των σχολικών συγκροτημάτων και των αιθουσών τους»

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στο Ηράκλειο, ενόψει της υπογραφής, μέσα στις ερχόμενες ημέρες, της σύμβασης για την έναρξη των έργων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτήριο της πόλης.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων του 53ου και του 54ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με το αν οι αρμόδιοι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί αφενός η ασφάλεια των εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται κάθε μέρα στο σχολικό συγκρότημα, και αφετέρου η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία. Γι' αυτόν τον λόγο ζητούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς καθυστέρηση, συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, και όχι μόνο.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι προφανώς επιθυμούν την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο εμβληματικό κτήριο του Ηρακλείου επί της Ανδ. Παπανδρέου, ωστόσο ζητούν από τη δημοτική Αρχή διαβεβαιώσεις που σχετίζονται με μείζονα ζητήματα που προκύπτουν από την επερχόμενη έναρξη των εργασιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το θέμα των δύο ειδικών σχολείων (1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο), τα οποία συστεγάζονται μαζί με το 53ο και 54ο Δημοτικό Σχολείο στην Ακαδημία.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση, σε χθεσινή επικοινωνία των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων με την αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου κ. Στέλλα Αρχοντάκη, «από τα λεγόμενά της σχηματίσαμε την εικόνα ότι ένα μήνα πριν λήξει το σχολικό έτος κι ενόψει έναρξης εργασιών στο σχολικό μας συγκρότημα, είναι αμφίβολο αν τα δύο ειδικά σχολεία θα μεταφερθούν στο λιμάνι, καθώς εκεί έχει εγκατασταθεί το 7ο Δημοτικό και πιθανόν να βρίσκεται ακόμη τον Σεπτέμβριο, λόγω εργασιών στο κτήριό του, ενώ έγινε εμφανές ότι δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός σχεδιασμός σχετικά με τον χώρο προσωρινής μετακίνησης των δύο Ειδικών Σχολείων, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις!».

Επισημαίνεται ότι, όπως επιβεβαίωσε στo neakriti.gr. ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ανδρέας Κοκοσάλης, η εν λόγω εξέλιξη προκύπτει παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου, ότι τα δύο Ειδικά Σχολεία θα μετακινηθούν προσωρινά στον εν λόγω χώρο που έχει διαμορφωθεί από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου έκανε λόγο για εργασίες που είναι πράγματι αναγκαίες για το εμβληματικό αυτό κτήριο του Ηρακλείου, η υλοποίηση των οποίων αποτελούσαν, εξάλλου, σε βάθος 15ετίας πάγιο αίτημα των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών των σχολείων που στεγάζονται στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, οι γονείς «δεν είναι της λογικής “βλέποντας και κάνοντας”. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι το εκπαιδευτικό έργο θα είναι απρόσκοπτο κι ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή. Στην Ακαδημία θα γίνουν μεγάλα έργα. Δε μιλάμε για μερικά μερεμέτια. Μιλάμε για αποκαθηλώσεις και στον χώρο θα βρίσκονται βαριά μηχανήματα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες; - Ζητούν σαφή χρονοδιαγράμματα

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου, οι γονείς ζητούν, μεταξύ άλλων, ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη των εργασιών, καθώς φοβούνται μη μετατραπεί η «Ακαδημία σε ένα νέο Καπετανάκειο».

«Δε γνωρίζουμε ακόμη από ποιο σημείο του σχολείου θα ξεκινήσουν οι εργασίες, εάν έχουν παραγγελθεί τα κοντέινερ για να είναι όλα έτοιμα στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, μιλάμε δηλαδή για προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοσάλης.

Οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν, χωρίς καθυστέρηση, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας «με αποκλειστικό αντικείμενο την οριστικοποίηση των χώρων μετακίνησης των δύο ειδικών σχολείων, ως η καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση των σχολικών συγκροτημάτων και των αιθουσών τους».

Αιτούνται, ακόμη, νέα συνάντηση με τους δύο αρμόδιους αντιδημάρχους (κ.κ. Αναστασάκη και Αρχοντάκη), τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, ώστε να καθοριστούν το ακριβές χρονοδιάγραμμα, τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και οι όροι λειτουργίας του σχολείου με τη νέα σχολική χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια