Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη ένα χρόνο μετά με λεία 11.500 ευρώ

Κρήτη
Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη ένα χρόνο μετά με λεία 11.500 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια υπόθεση απάτης σε βάρος ενός άνδρα κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αρχές στο Ηράκλειο

Μια υπόθεση απάτης σε βάρος ενός άνδρα κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αρχές στο Ηράκλειο.

Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος στις αρχές, τον Ιανουάριο του 2021, θέλησε να αγοράσει ένα ΙΧ όχημα από το διαδίκτυο και συμφώνησε να καταβάλει 11.500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του δήθεν ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, ο άνδρας δεν παρέλαβε το όχημα και τα χρήματα του έκαναν «φτερά». Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, ηλικιών 39, 57, 22, 25, 55 και 26 ετών.

Νέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι ένα νέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης σημειώθηκε στο Ηράκλειο  τα προηγούμενα 24ωρα, με θύμα μια 41χρονη επιχειρηματία που έχασε 3.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η γυναίκα έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Τσούτσουρα και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε  στις αρχές, άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, την κάλεσε ισχυριζόμενος ότι θέλει να ενοικιάζει ένα κατάλυμα, το οποίο θα πλήρωνε μέσω κάρτας.

Έπειτα, της απέστειλε ένα e-mail για επιβεβαίωση, όπου της ζητούσε να πατήσει σε κάποιο λίνκ για να ολοκληρωθεί η πληρωμή.

Η γυναίκα πάτησε τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να κάνουν περίπου 3.000 ευρώ «φτερά» από τον λογαριασμό της. Το περιστατικό ερευνά το ΑΤ Μινώα Πεδιάδας.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News