Ηράκλειο: Υπόγεια νερά μετατρέπουν σε λίμνη δρόμο στην Φοινικιά - Εφιαλτική η κατάσταση με τα κουνούπια (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Υπόγεια νερά μετατρέπουν σε λίμνη δρόμο στην Φοινικιά - Εφιαλτική η κατάσταση με τα κουνούπια (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στην περιοχή της Φοινικιάς, από τα υπόγεια νερά που σχηματίζουν λίμνη σε δρόμο και παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων δεν έχει γίνει το παραμικρό

 

  • Καθημερινό φαινόμενο οι τραυματισμοί στην οδό Μικράς Ασίας
  • Εφιαλτική η κατάσταση με τα κουνούπια
  • «Κρατήρας» βάθους δύο μέτρων επί έξι μήνες στο οδόστρωμα
  • Προειδοποιούν τους οδηγούς με μία καρέκλα
  • Πρόβλημα στα σπίτια από τα υπόγεια νερά

Απίστευτες εικόνες που παραπέμπουν σε υποανάπτυκτες χώρες καταγράφηκαν στην Φοινικιά Ηρακλείου, όπου υπόγεια νερά σχηματίζουν λίμνη σε δρόμο, με τα ατυχήματα στην περιοχή να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ειδικότερα, τα υπόγεια νερά στην περιοχή της Φοινικιάς, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μικράς Ασίας, σχηματίζουν λίμνη, δυσκολεύοντας την ζωή των περαστικών καθώς και τον οχημάτων. Πεζοί χωρίς γαλότσες δεν μπορούν να διασχίσουν το… κανάλι της ντροπής, με τους ίδιους να περιγράφουν την εφιαλτική καθημερινότητά τους.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση των δημοτών που βλέπουν την περιοχή τους να «πνίγεται» από τα υπόγεια νερά και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και στα σπίτια τους, ενώ δέχονται «επιθέσεις» από κουνούπια.

Την ίδια ώρα το σοβαρό αυτό θέμα είχε ξαναδεί το φως της δημοσιότητας πριν ακριβώς έναν χρόνο, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης δεσμεύτηκε για λύση υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιηθεί ένα μικρό τεχνικό έργο, ώστε τα νερά να οδηγούνται προς το Γιόφυρο.

Ωστόσο δυστυχώς, οι… άθλιες εικόνες συνεχίζονται, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ να υποστηρίζει τώρα ότι εκπονήθηκε μελέτη και ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από τη Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News