Ο 22χρονος στο neakriti.gr για τον ξυλοδαρμό του: «Αν δεν φορούσα κράνος θα με είχαν σκοτώσει»

Κρήτη
Ο 22χρονος στο neakriti.gr για τον ξυλοδαρμό του: «Αν δεν φορούσα κράνος θα με είχαν σκοτώσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 22χρονος θέλησε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες που βγήκαν έξω να τον βοηθήσουν, καθώς όπως λέει «δεν θα με άφηναν, θα με χτυπούσαν μέχρι να με σκοτώσουν», ενώ τόνισε πως φοβάται να κυκλοφορήσει πλέον στο δρόμο

Τις τρομακτικές στιγμές του ξυλοδαρμού που βίωσε στην περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο, χθες, Τρίτη 10 Μαΐου, περιγράφει στο neakriti.gr o 22χρονος νεαρός.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις Αρχές, ο 22χρονος κινούνταν με τη μηχανή του επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, όταν ένα επιβατικό όχημα με τρεις επιβαίνοντες άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά του.

Μετά από λίγα λεπτά και λόγω της κίνησης που υπήρχε στο σημείο, ο μοτοσικλετιστής βρέθηκε δίπλα στο επίμαχο όχημα.

Όταν φωτεινός σηματοδότης ήταν στο πράσινο, επιχείρησε να τους προσπεράσει και να φύγει, όμως, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, ο οδηγός του οχήματος έστριψε το τιμόνι προς την μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή μεταξύ τους. 

Τότε, ο 22χρονος ρώτησε για ποιο λόγο έκανε κάτι τέτοιο, ενώ ως απάντηση δέχθηκε απειλές για την ζωή του. Στη συνέχεια, ο 22χρονος ανέπτυξε ταχύτητα, φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα, όμως το όχημα τον έφτασε στον Εσταυρωμένο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνοδηγός άνοιξε το παράθυρο, τον τράβηξε και στην συνέχεια τον εμβόλισαν, με αποτέλεσμα να πέσει στις προστατευτικές μπάρες.

Τότε, δυο από τρεις επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα για αρκετά λεπτά, φωνάζοντάς του ότι θα τον σκοτώσουν. «Αν δεν φορούσα κράνος θα με είχαν σκοτώσει», τονίζει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο 22χρονος.

Σύμφωνα πάντα με τον 22χρονο, φώναζε βοήθεια όμως δεν σταματούσε κανένα διερχόμενο όχημα. Σώθηκε τελικά, όταν επιχειρηματίες της περιοχής βγήκαν από τα καταστήματα τους και άρχιζαν να φωνάζουν πως έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία.

Λίγο πριν φτάσει η αστυνομία, τα δυο από τα τρία άτομα μπήκαν στο όχημα κι «έγιναν καπνός», ενώ άφησαν μάλιστα τον τρίτο, έναν 19χρονο, στο σημείο του περιστατικού.

Στο σημείο έσπευσε και ο πατέρας του  22χρονου,. ο οποίος είδε σοκαρισμένος τον γιο του αιμόφυρτο  χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει πως παραλίγο να χάσει τη ζωή του για μία παρατήρηση. 

Ο 19χρονος συνελήφθη και ένας 35χρονος από χωριό στην ενδοχώρα του Ηρακλείου ταυτοποιήθηκε, καθώς είναι «γνωστός στις Αρχές» για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν κι αναζητείται, ενώ τα στοιχεία του τρίτου δράστη παραμένουν άγνωστα.

Ο 22χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις (αξονικές και υπέρηχο).

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ο 22χρονος μετέβη σε ιατροδικαστή, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στην συνέχεια πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Ο 22χρονος θέλησε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες που βγήκαν έξω να τον βοηθήσουν, καθώς όπως λέει «δεν θα με άφηναν, θα με χτυπούσαν μέχρι να με σκοτώσουν» ενώ τόνισε πως φοβάται να κυκλοφορήσει πλέον στον δρόμο.

Οι αρχές αναμένεται να αξιοποιήσουν και υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει το περιστατικό.

Ο 19χρονος, αφέθηκε ελεύθερος με τον Εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, την οποία θα διενεργήσει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News