Μεσαρά: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει λύση - «Με κλειστό δρόμο δεν μπορεί να ζήσει η περιοχή» (vid)

Κρήτη
Μεσαρά: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει λύση - «Με κλειστό δρόμο δεν μπορεί να ζήσει η περιοχή» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του παλιού οδικού δικτύου Ηράκλειο - Μεσαρά, προχώρησαν σήμερα Τρίτη, 10 Μαΐου, οι κάτοικοι - Αυτό που ζητούν είναι να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο δρόμο όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση

Στον συμβολικό αποκλεισμό του παλιού οδικού δικτύου Ηράκλειο - Μεσαρά, στο ύψος του κόμβου του Καστελίου, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, 10 Μαΐου κάτοικοι, με πρωτοβουλία του δημάρχου Φαιστού και τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Δήμο Γόρτυνας, την ώρα που τα προβλήματα είναι ορατά στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων και με την ανησυχία να είναι έκδηλη και στον τουριστικό τομέα.

Ειδικότερα, ο αποκλεισμός υλοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι, με σκοπό να αφυπνίσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κάθε υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στο νέο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μοιρών.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης - κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού - έστειλε το μήνυμα ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα η μια λωρίδα κυκλοφορίας για την εξυπηρέτηση των οδηγών το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

Με την συμμετοχή κατοίκων, επαγγελματιών και εκπροσώπων από τον Δήμο Γόρτυνας, έκαναν σαφές, ότι θα πρέπει να τρέξουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις στον δρόμο της Μεσαράς την ώρα που στοίχημα αποτελεί να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος το φετινό Καλοκαίρι. Ο κ. Νικολιδάκη

Νικολιδάκης: «Με κλειστό δρόμο δεν μπορεί να ζήσει η Μεσαρά»

«Με κλειστό τον δρόμο, δεν μπορεί να ζήσει η Μεσαρά! Δεν πάει άλλο», ήταν το μήνυμά του κ. Νικολιδάκη, ο οποίος έδωσε διορία μια εβδομάδα στους αρμόδιους για να επισπεύσουν τις σχετικές διαδικασίες, διότι στην αντίθετη περίπτωση όπως προειδοποιεί, η επόμενη διαμαρτυρία δεν θα έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα ο κ. Νικολιδάκης, ο οποίος θα έχει επιδιώξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υποδομών, δήλωσε στο neakriti.gr: «Από την πρώτη στιγμή της καθίζησης είχαμε έρθει άμεσα σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κι είχαμε καταθέσει επίσημα έγγραφα προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα οποία και τονίζαμε τη σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Όταν είχε αρχικά παραδοθεί το νέο οδικό δίκτυο, είχαν υπάρξει σημαντικές ελπίδες για ενίσχυση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, για βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και για τόνωση του τουρισμού. Τα δύο τελευταία χρόνια, μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μια σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, για την οποία θεωρούμε πως συνέβαλε και η νέα χάραξη του δρόμου, που βοήθησε στην καλύτερη διασύνδεση του Βορρά με τον Νότο. Μετά την καθίζηση, ωστόσο, κι ενώ έχουν περάσει δύο μήνες που το δίκτυο παραμένει κλειστό, ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ενώ η τουριστική κίνηση, παρά το ό,τι φαινόταν να εκκινεί πολύ δυναμικά, παραμένει περιορισμένη.

Παραγωγοί κι επιχειρηματίες, επίσης, εκφράζουν τεράστιους φόβους ότι, αν συνεχιστεί η κατάσταση, τα προβλήματα θα είναι τεράστια και πιθανόν ανεπίλυτα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Ο δρόμος, λοιπόν, πρέπει να ανοίξει άμεσα. Θα έπρεπε να έχουν επιταχυνθεί διαδικασίες και να έχει ανοίξει ήδη. Ζητάμε λύσεις. Κι επειδή έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, τις λύσεις τις ζητάμε τώρα».

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στον δρόμο όπου σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση καθώς σε άλλα σημεία.

Για το έργο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, όπως εκτιμά ο κ. Γιώργος Αγαπάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News