Ηράκλειο: Φως από την Ιντερπόλ Ινδίας για τα αναβολικά

Κρήτη
Ηράκλειο: Φως από την Ιντερπόλ Ινδίας για τα αναβολικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση κεταμίνης για την οποία προφυλακίστηκε ο συγκρατούμενος του Ηρακλειώτη

Η Ιντερπόλ Ινδίας έριξε φως στην υπόθεση διακίνησης αναβολικών στην οποία βρέθηκε εμπλεκόμενος ένας γνωστός 28χρονος Ηρακλειώτης, καθώς βρέθηκε το όνομά του και η παλιά διεύθυνσή του πάνω στο δέμα με τα παράνομα σκευάσματα. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 32χρονος άνδρας από τη Χαλκίδα, που σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος ως ο βασικός κατηγορούμενος μεγάλης υπόθεσης κεταμίνης που αποκαλύφθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα, που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της με την ίδια θανατηφόρο ουσία!

Ο Ηρακλειώτης που βρέθηκε “μπλεγμένος” φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 32χρονος συγκατηγορούμενός του χρησιμοποίησε την παλιά του διεύθυνση για να παραγγείλει αναβολικά από την Ινδία, καθώς οι δυο τους γνωρίζονταν κατά το παρελθόν. Το παράνομο δέμα, φτάνοντας στην Ελλάδα, “παγιδεύτηκε” στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τόσο ο φερόμενος σε αυτό παραλήπτης που αναγραφόταν στο δέμα, εν προκειμένω ο Ηρακλειώτης, όσο και ο παραγγέλλων, ένας 32χρονος από τη Χαλκίδα, κατηγορήθηκαν για διακίνηση αναβολικών. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, όμως, χρειάστηκε να σταλεί σήμα από την Ιντερπόλ Ελλάδας στην Ιντερπόλ Ινδίας, ζητώντας να γίνει γνωστό ποιος πραγματικά παρήγγειλε το παράνομο δέμα.

Από την προανάκριση η Ιντερπόλ Ινδίας, σε έγγραφό της προς την Ιντερπόλ Ελλάδας, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το δέμα είχε πληρωθεί από τον συγκατηγορούμενο εκ Χαλκίδας και κύριο κατηγορούμενο μεγάλης υπόθεσης κεταμίνης, για την οποία κρατείται σήμερα.

Η υπόθεση με τον κατηγορούμενο Ηρακλειώτη έφτασε χθες Δευτέρα 9 Μαΐου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας για εκδίκαση, ωστόσο δε συζητήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του 32χρονου Χαλκιδέως, ο οποίος πρώτος ζήτησε κι έλαβε αναβολή για τον Νοέμβριο. Να σημειωθεί ότι τόσο ο 28χρονος Ηρακλειώτης όσο και ο 32χρονος από τη Χαλκίδα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προμήθειας και διακίνησης αναβολικών ουσιών με σκοπό τη βελτίωση αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών.

Το χρονικό

Η υπόθεση εξελίχθηκε το 2017, όταν οι διωκτικές Αρχές στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας “μπλόκαραν” και κατάσχεσαν δέμα με παράνομα αναβολικά που είχαν παραγγελθεί από την Ινδία. Το δέμα αφορούσε 180 κουτιά με φιαλίδια χοριονικής γοναδοτροπίνης. Το δέμα έφερε το όνομα ενός 28χρονου σήμερα Ηρακλειώτη και όπως υποστηρίζεται διά του συνηγόρου υπεράσπισης, ποινικολόγου Νικολάου Στιβακτάκη, η παραγγελία είχε γίνει από τον έτερο κατηγορούμενο, 32χρονο επιχειρηματία από τη Χαλκίδα, ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα του Ηρακλειώτη εκμεταλλευόμενος την παλιά τους γνωριμία.

Μάλιστα η πλευρά του Ηρακλειώτη φέρεται να υποστηρίζει ότι ο συγκατηγορούμενος χρησιμοποίησε όχι μόνο το όνομα, αλλά και ως διεύθυνση αποστολής του δέματος με τα αναβολικά τη διεύθυνση του Ηρακλειώτη στην οποία διέμενε εκείνος την εποχή που είχαν γνωριστεί. Όμως από το σπίτι αυτό ο Ηρακλειώτης είχε μετακομίσει και δε διέμενε εκεί κατά την εποχή της παραγγελίας των αναβολικών και της τέλεσης της παράνομης πράξης. Οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης είχαν ταυτοποιηθεί, είχε σχηματιστεί δικογραφία και αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή είχαν αφεθεί ελεύθεροι τότε. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι ο 32χρονος από τη Χαλκίδα βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος για νέα υπόθεση αναβολικών και κεταμίνης ουσίας, που έγινε ευρέως γνωστή από την υπόθεση Πισπιρίγκου.

Η υπόθεση κεταμίνης

Ο άνθρωπος που κατά την πλευρά του 28χρονου Ηρακλειώτη φέρεται να παρήγγειλε τα αναβολικά από την Ινδία το 2017 σήμερα βρίσκεται ως ο κύριος κατηγορούμενος μεγάλης υπόθεσης κεταμίνης που αποκαλύφθηκε στις αρχές Απριλίου, δηλαδή λίγες μέρες μόνο μετά τη σύλληψη της 33χρονης από την Πάτρα!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παραγγέλλων, δηλαδή ο 32χρονος από τη Χαλκίδα, στις αρχές Απριλίου του 2022 συνελήφθη και προφυλακίστηκε για υπόθεση κεταμίνης και μαζί έναν άλλον έναν 34χρονο κατηγορούνται τώρα για διεθνή εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών, καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούνται ότι διακινούσαν κεταμίνη, ουσία που έγινε γνωστή από την υπόθεση Πισπιρίγκου, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες και αναβολικά, στέλνοντας δέματα σε διάφορες χώρες, ακόμη και στις ΗΠΑ, με τη δράση τους να εντοπίζεται ως το Σικάγο. Μάλιστα, ο 32χρονος, που φέρεται να πρωταγωνιστεί τόσο στην υπόθεση με τον Ηρακλειώτη συγκατηγορούμενο το 2017, όσο και στη δεύτερη υπόθεση με την κεταμίνη το 2022, φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, να είναι επιχειρηματίας εστίασης με καταστήματα και να έχει υποστεί και ο ίδιος σωματικές βλάβες από χρήση αναβολικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News