Στη «μάχη» κατά της λακκούβας σε δρόμους του Ηρακλείου - Ξεκινούν οι ενέργειες ασφαλτόστρωσης (βίντεο)

Κρήτη
Στη «μάχη» κατά της λακκούβας σε δρόμους του Ηρακλείου - Ξεκινούν οι ενέργειες ασφαλτόστρωσης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στις λακκούβες στους δρόμους του Ηρακλείου επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ηρακλείου που το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες ασφαλτόστρωσης, με μέριμνα για τα υπόλοιπα δίκτυα, προκειμένου να αποφευχθεί το γνωστό φαινόμενο σκαψίματος  και μετά ασφαλτόστρωσης και εκ νέου σκαψίματος των δρόμων για άλλα δίκτυα

Οι πολύπαθοι δρόμοι του Ηρακλείου, που κάποιες φορές από τα μπαλώματα και τις λακκούβες παραπέμπουν σε καρόδρομους, επιχειρείται να αποτελέσουν παρελθόν, ανακουφίζοντας αν όντως το έργο υλοποιηθεί, τους χιλιάδες πολίτες που καθημερινά ταλαιπωρούνται είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί.

Η πρόθεση είναι το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης που όμως ως κύριο χαρακτηριστικό θα έχουν μια μόνιμη αποκατάσταση, αφού θα προβλεφθεί να μην επαναληφθεί το φαινόμενο σκαψίματος και από πάνω άλλου σκαψίματος ανάλογα με τις εργασίες των δικτύων που περνούν.

Εκτός από τους δρόμους και τις λακκούβες φαίνεται ότι τόσο στους πεζόδρομους όσο και στις παιδικές χαρές του Δήμου επιχειρείται ανανέωση. Μάλιστα σύμβαση που υπογράφηκε και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έργων 24 μήνες, περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και  αποκατάστασης όπως επίσης και αστικό εξοπλισμό για πεζόδρομους και παιδικές χαρές που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν το σκοπό τους, με την εικόνα που σήμερα εμφανίζουν.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου επιπλέον αναφέρθηκαν στις γραμμές των mini bus που λειτουργούν πλέον με λιγότερο συχνά δρομολόγια και που θα ξεκινήσουν εκ νέου με τη συχνότητα που είχαν το προηγούμενο διάστημα, μετά την υπογραφή της σύμβασης με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Η δράση των δωρεάν δρομολογίων στις τρεις συνολικά γραμμές θα συνεχιστεί καθώς εκτιμήθηκε ως μια πετυχημένη επιλογή που βοηθάει στη μετακίνηση των πολιτών και τον περιορισμό χρήσης οχημάτων προς το κέντρο του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News