Χερσόνησος: Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ

Κρήτη
Χερσόνησος: Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια του προσωπικού του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων στις Πρώτες Βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή, διοργανώνονται από το ΕΚΑΒ και τον Δήμο

Ο Δήμος Χερσονήσου και το ΕΚΑΒ Κρήτης διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια του προσωπικού του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων στις Πρώτες Βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον σχεδιασμό ενός συνόλου δράσεων, που αποβλέπουν στην πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση ατυχημάτων, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που οι ανθρώπινες μετακινήσεις έχουν αυξηθεί, η πρόκληση ατυχημάτων είναι συχνή και συμβαίνει σε τυχαία σημεία. Στο σύνολο των δράσεων προβλέπεται εκπαίδευση, προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και αποτύπωση του δικτύου των σημείων εγκατάστασης απινιδωτών στον Δήμο Χερσονήσου.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο δημοτικό κατάστημα Λιμένα Χερσονήσου, παρουσία του διευθυντή του ΕΚΑΒ Νίκου Γιαννακουδάκη και των διασωστών εκπαιδευτών. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές συναντήσεις, ώστε όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Η εκπαίδευση που παρέχεται είναι πιστοποιημένη από το ΕΚΑΒ.

«Είναι αυτονόητα σημαντική η παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η άμεση και ορθή παρέμβαση από εκπαιδευμένο άτομο μπορεί να σώσει μια ζωή. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το ΕΚΑΒ, τον μόνο επίσημο δημόσιο φορέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, πραγματοποιώντας σεμινάρια σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Μανόλης Καλαϊτζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News