Αρχάνες: Χειροπέδες και πρόστιμο 80.000 ευρώ σε άνδρα που είχε δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες (vid)

Κρήτη
Αρχάνες: Χειροπέδες και πρόστιμο 80.000 ευρώ σε άνδρα που είχε δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες έμειναν συγκλονισμένοι μπροστά στις εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης και αδιάκοπης αναπαραγωγής κυνηγόσκυλων, λίγα μέτρα μακριά από τις γειτονιές των Αρχανών Ηρακλείου

 

  • Εικόνες αποτροπιασμού σε γειτονιά των Αρχανών
  • Συνελήφθη άνδρας για κακοποίηση σκυλιών
  • Δεκάδες κυνηγόσκυλα στοιβαγμένα σε άθλιες συνθήκες
  • Ανυπεράσπιστα, δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες μέσα σε περιττώματα
  • Με δεμένα χέρια οι Δήμοι στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων

Σπαρακτικές εικόνες με δεκάδες κυνηγόσκυλα, αλυσοδεμένα μέσα σε παραπήγματα, στοιβαγμένα πάνω σε ούρα και περιττώματα. Κραυγές κουταβιών να ακούγονται μέσα από κλουβιά, δίπλα σε κότες και κουνέλια. Ζώα δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες, κάτω από ελαιόδεντρα. Τις εικόνες αυτές έφερε στο «φως» η καταγγελία πολιτών.

Οι ίδιοι έμειναν συγκλονισμένοι μπροστά στις εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης και αδιάκοπης αναπαραγωγής κυνηγόσκυλων, λίγα μέτρα μακριά από τις γειτονιές των Αρχανών Ηρακλείου.

Η έφοδος της αστυνομίας, έφερε στο προσκήνιο όσα όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν μαρτυρά, για το πώς οι δρόμοι εξακολουθούν να γεμίζουν αδέσποτα και δυστυχισμένα ζώα, καταδικασμένα σε βασανιστικό θάνατο, χωρίς φροντίδα και περίθαλψη.

Τριάντα οκτώ κυνηγόσκυλα στη συντριπτική τους πλειοψηφία κρητικοί ιχνηλάτες, ίστρια και γκέκας, αστείρωτα θηλυκά, καταδικασμένα να γεννούν ασταμάτητα, κατασχέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα, μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κτήματος που δηλώνει κυνηγός και φιλόζωος.

Ο ίδιος μάλιστα ζητούσε τη βοήθεια του δήμου για να ταΐσει τα σκυλιά που είχε δεμένα σε παραπήγματα, είτε κάτω από ελαιόδεντρα, όπως επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων.

Η επιβολή προστίμων ξεπερνούν τις 85 χιλιάδες ευρώ

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την κατάσχεση και άμεση απομάκρυνση των άτυχων τετράποδων από τα παραπήγματα, ανοίγοντας ωστόσο τον ασκό του Αιόλου. Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας αδέσποτων, ενώ στο κυνοκομείο του Ηρακλείου, όπου τελικά διέταξε να μεταφερθούν, ήδη δεν πέφτει καρφίτσα, αφού το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων είναι εκρηκτικό με δεκάδες σκυλιά να εγκαταλείπονται στους δρόμους.

Οι δήμαρχοι της Κρήτης περνούν στην αντεπίθεση, καθώς όπως υποστηρίζουν οι νόμοι άλλαξαν, τα προγράμματα για την κατασκευή χώρων φιλοξενίας σε κάθε δήμο εξαγγέλθηκαν, χωρίς καμία πρόβλεψη για την υποστήριξη τους με μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, δεν καλύπτουν ούτε το 10% των ετήσιων δαπανών του δήμου, όπως αναφέρει ο Μανόλης Κοκοσάλης εξηγώντας γιατί οι δήμοι αρνούνται να προχωρήσουν στην κατασκευή και λειτουργία καταφυγίων

Ο ιδιοκτήτης του χώρου αναμένεται να παρουσιαστεί στο αυτόφωρο την Πέμπτη, 12 Μαΐου, κατηγορούμενος για παθητική κακοποίηση των ζώων, ενώ ήδη κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή των προστίμων που ξεπερνούν στη συγκεκριμένη περίπτωση τις 85.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News