ΒΙΠΕ: Κάηκε ολοσχερώς το Κέντρο Ανακύκλωσης - Η επόμενη ημέρα (βίντεο)

Κρήτη
ΒΙΠΕ: Κάηκε ολοσχερώς το Κέντρο Ανακύκλωσης - Η επόμενη ημέρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες ζημιές άφησαν πίσω τους οι φλόγες στη μονάδα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών

Εικοσιτέσσερις ώρες από την πυρκαγιά στη μονάδα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, η εικόνα θυμίζει πλήρη καταστροφή.

Δύναμη της Πυροσβεστικής παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτα στο σημείο και θα συνεχίσει, μέχρις ότου διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η φωτιά για οποιοδήποτε λόγο να αναζωπυρωθεί.

«Γλιτώσαμε από τα χειρότερα» ανέφερε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, καθώς δεξαμενές με υγραέριο και βιοαέριο βρίσκονταν μια ανάσα μακριά από τις φλόγες, όπου δόθηκε μάχη για να περιοριστούν στο χώρο εκδήλωσης και μόνο.

Αγωνία μετά και το τελευταίο περιστατικό, δημιουργείται για τους επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ Ηρακλείου σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιχειρήσεών τους, με βάση τις άδειες που χορηγούνται σε ότι αφορά τις χρήσεις εντός της βιομηχανικής ζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα, χθες Σάββατο 7 Μαΐου μαύρος καπνός άρχισε να φαίνεται στον ουρανό πάνω από τη Βιομηχανική Περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της επιχείρησης δεν βρίσκονταν κανένας εργαζόμενος, καθώς η επιχείρηση είχε κλείσει μισή ώρα περίπου νωρίτερα και οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει.

Οι μαύροι καπνοί και η έκτασή τους, κυρίως όμως οι απανωτές εκρήξεις μέσα στο πρώτο ημίωρο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, προκάλεσαν αναστάτωση, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να κατασβέσουν τις πύρινες γλώσσες.

Ειδικότερα, περισσότερα από 15 οχήματα και 60 άνδρες της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο ενώ υδροφόρες από την περιφέρεια και το Δήμο τροφοδοτούσαν συνεχώς με νερό.

Σε δύο περίπου ώρες από την έναρξη της πυρκαγιάς, αυτή είχε επιτευχθεί να οριοθετηθεί, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία ανάσυρσης του όγκου των υλικών, προκειμένου να καταστεί εφικτό, να σβήσει οποιαδήποτε εστία φωτιάς έκαιγε χαμηλό στον όγκο των υλικών που είχαν καταστραφεί.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει οριστεί και πραγματογνώμονας για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά και την καταστροφή της επιχείρησης, βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News