Λέκκας στο neakriti.gr για το σεισμό: «Καμία ανησυχία, θεωρείται μετασεισμός»

Κρήτη
Λέκκας στο neakriti.gr για το σεισμό: «Καμία ανησυχία, θεωρείται μετασεισμός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δόνηση που ταρακούνησε το Ηράκλειο νωρίτερα το απόγευμα θεωρείται μετασεισμός του φονικού εγκέλαδου της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 αναφέρει ο καθηγητής

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα στο neakriti.gr, αναφορικά με τον νέο μεγάλο σεισμό που χτύπησε το Αρκαλοχώρι, σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, γίνεται λόγος για άλλο ένα μετασεισμό που συνδέεται με το σημείο που γέννησε τον εγκέλαδο της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται είναι δικαιολογημένη.

Υπενθυμίζεται ότι, σεισμική δόνηση μεγέθους 4.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:22 το απόγευμα της Κυριακής 4 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με δεύτερη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  Το επίκεντρό της δόνησης σύμφωνα με την δεύτερη εκτίμηση καταγράφεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 13.8 χιλιόμετρα. 

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News