Ηράκλειο: Στάχτη το κέντρο ανακύκλωσης - Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την μάχη των πυροσβεστών

Κρήτη
Ηράκλειο: Στάχτη το κέντρο ανακύκλωσης - Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την μάχη των πυροσβεστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταχύτατη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα στην βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Μαΐου λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, με την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να αποτρέπει τα χειρότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=qhd8RV5if1E?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Ειδικότερα, στο σημείο κατέφθασαν 60 άνδρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα όπως και δυνάμεις των ΟΤΑ, της Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και της Αστυνομίας, η οποία απέκλεισε τους δρόμους πέριξ της καιόμενης επιχείρησης. 

Η καταλυτική δράση της Πυροσβεστικής υπήρξε σωτήρια καθώς παρά την ολοσχερή καταστροφή του κέντρου ανακυκλώσιμων υλικών, ήδη από τις 6 το απόγευμα, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Μια πιθανή επέκταση της φωτιάς σε γειτονικές επιχειρήσεις θα ήταν καταστροφική, δεδομένου του γεγονότος πως πέριξ του κέντρου ανακυκλώσιμων υλικών υπάρχουν επιχειρήσεις βιοαερίου, υγραερίου, χαρτιού όπως και ελαιόλαδου.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της πυρκαγιάς ήταν οι πυκνοί μαύροι καπνοί, οι οποίοι ήταν ορατοί σε ακτίνα χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να θορυβήσουν τους κατοίκους του Ηρακλείου.

Οι συνεχείς εκρήξεις, αποτέλεσμα εύφλεκτων υλών, καιόμενων οχημάτων αλλά και ελαστικών που βρίσκονταν στο σημείο της πυρκαγιάς, ενέτειναν ακόμη περισσότερο την αγωνία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οι άνδρες της υπηρεσίας θα παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να διασφαλιστεί πλήρως η μη ύπαρξη κάποιας πιθανής αναζωπύρωσης.

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς πρόκειται να διενεργηθεί ενδελεχής έρευνα εντός των επόμενων ημερών.

Υπεράνθρωπες υπήρξαν οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά - Εικόνες καταστροφής αποκαλύπτουν οι προσπάθειες απόσβεσης της πυρκαγιάς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News