Λογαριασμοί ρεύματος: Έπαθε σοκ όταν αντίκρισε το υπέρογκο ποσό (βίντεο)

Κρήτη
Λογαριασμοί ρεύματος: Έπαθε σοκ όταν αντίκρισε το υπέρογκο ποσό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταναλωτές στάθηκαν στην ουρά στο παράρτημα της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου, κρατώντας στο χέρι λογαριασμούς και μάλιστα φουσκωμένους

Καθημερινά οι καταναλωτές σπεύδουν στα παραρτήματα της ΔΕΗ, κρατώντας τους αυξημένους λογαριασμούς προκειμένου να διεκδικήσουν αποπληρωμή σε δόσεις. Χωρίς να έχουν μεγάλες προσδοκίες, ελπίζουν όπως λένε, το νέο πακέτο μέτρων να βάλει φρένο στις παραφουσκωμένες χρεώσεις εξηγώντας πως σε αντίθετη περίπτωση ο Γολγοθάς τους δεν θα έχει τέλος.

Με παραφουσκωμένους λογαριασμούς ανά χείρας αρκετοί ήταν και οι καταναλωτές που περίμεναν στην ουρά το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου έξω από το παράρτημα της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Το neakriti.gr, συνομίλησε με καταναλωτή ο οποίος εδώ και έξι χρόνια λειτουργεί οπωροπωλείο στην κεντρική Λεωφόρο του Γαζίου. Ο ίδιος, όπως μας λέει, δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρυσε το υπέρογκο ποσό που αναγραφόταν στον τελευταίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που έλαβε. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο, ο οποίος καλείται να συντηρήσει μία οικογένεια με δύο παιδιά και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για τον ίδιο.

Παράλληλα και ο κ. Φουντουλάκης, ο οποίος έχει χρόνια δική του επιχείρηση με αλουμίνια. Όπως μας εξηγεί τα τελευταία χρόνια έχει χρειαστεί να περιορίσει τα περιττά έξοδα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο κύμα της ακρίβειας την ώρα που έχει να μεγαλώσει και τρία παιδιά.

Σύνθετη και δυσεπίλυτη φαίνεται η εξίσωση της επιβίωσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μπροστά στο κύμα της ακρίβειας βλέπουν κάθε οικονομικό προγραμματισμό τους να τινάζεται στον αέρα με την ενέργεια σε πρώτο πλάνο και με τους περισσότερους καταναλωτές να κρατούν μικρό καλάθι όσον αφορά το νέο πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς η κατάσταση των τελευταίων μηνών φαίνεται ότι τους έχει απογοητεύσει παντελώς.  

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Αθηνάς Πατεράκη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News