Ηράκλειο: Βομβαρδισμένο τοπίο το αγροτικό δίκτυο - Αυτοψία του neakriti.gr στις Αρχάνες (βίντεο, εικόνες)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Βομβαρδισμένο τοπίο το αγροτικό δίκτυο - Αυτοψία του neakriti.gr στις Αρχάνες (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει το εφιαλτικό το σκηνικό σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τον περασμένο Μάρτιο

Δύο περίπου μήνες μετά τις τεράστιες καταστροφές στους αγροτικούς δρόμους οι οποίες προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία «Φίλιππος» σε περιοχές της Κρήτης, τα προβλήματα στις υποδομές παραμένουν σε ορισμένα σημεία, ενώ σε άλλα έγιναν πρόχειρες αποκαταστάσεις με χαλίκι και με χώμα, κάτι που σημαίνει ότι οι κατολισθήσεις θα επανεμφανιστούν στην περίπτωση που σημειωθούν βροχοπτώσεις.  

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που οδηγεί προς το Φράγμα Χαλαυριανού, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται έντονα για την άσχημη κατάσταση των δρόμων.

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δηλώνει στο neakriti.gr, ότι στο επίμαχο σημείο έγιναν αποκαταστάσεις και ότι συνεχίζεται η μάχη σε άλλες περιοχές του δήμου, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «έχουν γίνει αποκαταστάσεις αγροτικών δρόμων με μισθωμένα μηχανήματα και μηχανήματα του Δήμου Αρχανών Αστερουσιών και ότι η μάχη στις κατεστραμμένες υποδομές συνεχίζεται».

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχανών, Μύρων Χιλετζάκης, εκ μέρους των αγροτών, σημειώνει ότι συνεχίζεται η ταλαιπωρία τους, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στις περιουσίες και πως σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν ολιστικές παρεμβάσεις, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στο αγροτικό δίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News