Ηράκλειο

ΟΛΗ: Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης του κρηπιδώματος στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου (βίντεο)

Υπεγράφη σύμβαση για έργα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών στον αλιευτικό λιμένα - Παράλληλα, θα τρέξουν παρεμβάσεις ανάπλασης και εκβάθυνσης του λιμανιού ενώ σε λίγες εβδομάδες θα δημοπρατηθεί το έργο θωράκισης του προσήνεμου μόλου για την προστασία του Κούλε

Σύμβαση για έργα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών στον αλιευτικό λιμένα υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης. 

Συγκεκριμένα, θα αποκατασταθεί το κρηπίδωμα στο ενετικό λιμάνι, τμήμα του οποίου κατέρρευσε το 2018 καθώς και ένα μεγάλο τμήμα του, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, με συνέπεια το επίμαχο τμήμα να κλείσει με κιγκλιδώματα λόγω του κινδύνου κατάρρευσης.

Παράλληλα, θα τρέξουν παρεμβάσεις ανάπλασης και εκβάθυνσης του λιμανιού ενώ σε λίγες εβδομάδες θα δημοπρατηθεί το έργο θωράκισης του προσήνεμου μόλου για την προστασία του Κούλε από τους έντονους κυματισμούς.

Από το 2018, ένα μεγάλο τμήμα του κρηπιδώματος στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται στον αέρα ενώ είχε προηγηθεί η κατάρρευση ενός τμήματος, με συνέπεια να μπει φραγμός στη διέλευση αλιέων και τουριστών, ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε η πρόσδεση αλιευτικών σκαφών.Τέσσερα χρόνια μετά, θα τρέξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, καθώς υπεγράφη σύμβαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Μηνά Παπαδάκη.

Στο επίμαχο σημείο θα τοποθετηθεί ξύλινη προβλήτα, ενώ παράλληλα θα τρέξουν έργα εκβάθυνσης του λιμανιού καθώς και έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Άμεσα, θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις και για τη θωράκιση του προσήνεμου μόλου του λιμένα Ηρακλείου, έργο που στοχεύει στη προστασία του μνημείου από τον έντονο κυματισμό ο οποίος προκάλεσε εικόνες καταστροφής και στον νέο ασφαλτοτάπητα και μάλιστα δύο φορές, όπως ανέδειξε πρόσφατα ο τηλεοπτικός φακός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια