Διαμαρτυρία συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου για το μάθημα αγγλικών

Κρήτη
Διαμαρτυρία συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου για το μάθημα αγγλικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την «απαλλαγή της εξέτασης του μαθήματος των Αγγλικών με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων» ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου, σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας

Την «απαλλαγή της εξέτασης του μαθήματος των Αγγλικών με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων» ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου, σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Μόλις στις 4 Απριλίου 2022, δηλαδή 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα και άλλες περίπου 2,5 μετά, τοποθετήθηκε στο σχολείο μας, ήτοι 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, καθηγήτρια Αγγλικών για να καλύψει τις ανάγκες 5 τμημάτων.

Τρία από αυτά τα τμήματα θα κληθούν να εξεταστούν στις ενδοσχολικές εξετάσεις με θέματα από την περιβόητη τράπεζα θεμάτων που εξασφαλίζει «ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και αντικειμενική αξιολόγηση στα παιδιά αυτής της χώρας».

Την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου μας, μαζί με αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ & της Ένωσης Γονέων Ν. Ηρακλείου τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, προκειμένου να τους υπενθυμίσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, ως Σύλλογος του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου - Καπετανακείου, στείλαμε γραπτό αίτημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , το οποίο παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μέσω της προαναφερθείσας αρχής.

Έκτοτε, επικρατεί σιγή ασυρμάτου από το Υπουργείο Παιδείας καθώς δεν έχουν αποστείλει καμία απάντηση ή έστω ενημέρωση σχετικά με τον μείζον αυτό ζήτημα ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι η έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων με την Τράπεζα Θεμάτων.

Στο τέλος, ο Σύλλογος Γονέων, απηύθυνε τα εξής ερωτήματα, πώς καλούνται αυτά τα παιδιά να εξεταστούν σε ένα μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί; Ποιες είναι οι ενέργειες των ιθυνόντων για αυτή την κατάσταση; 

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News