Μηχανολογικό Ηρακλείου: Ξαγρυπνούν για ένα ραντεβού οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης

Κρήτη
Μηχανολογικό Ηρακλείου: Ξαγρυπνούν για ένα ραντεβού οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπαιδευτές οδήγησης ελπίζουν σε επίσπευση των διαδικασιών, μετά την πολυαναμενόμενη πρόσληψη εννέα υπαλλήλων στη Διεύθυνση Μεταφορών Ηρακλείου που ολοκληρώθηκε

Ξενυχτούν για να κλείσουν ραντεβού στο Μηχανολογικό Ηρακλείου και να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, οι εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι περιγράφουν στο neakriti.gr κωμικοτραγικές καταστάσεις, καθώς τα ραντεβού ανοίγουν τα μεσάνυχτα.

Tο καθεστώς που ισχύει έχει εξαντλήσει τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης καθώς αναγκάζονται να μένουν ξάγρυπνοι, για να εξυπηρετηθούν. Την ίδια ώρα παραμένει το πρόβλημα με τις καρτέλες και τα δελτία υποψήφιων οδηγών, όπου καταγράφονται καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού της Διεύθυνσης Μεταφορών, με το ενδιαφέρον για την έκδοση διπλώματος να «ζεσταίνεται» και πάλι το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου, ανακοινώθηκε η ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με εννέα υπαλλήλους.

Το νέο προσωπικό θα κληθεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της Διεύθυνσης και την επιτάχυνση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε στελέχη που διατίθενται από την «Δαίδαλος Α.Ε.» καθώς και τέσσερα από άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης μαζί με διευθυντικά στελέχη, επισκέφθηκαν χθες την Υπηρεσία και ευχήθηκαν στα νέα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών επιτυχία στο έργο τους.

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα είναι αυτές που περιγράφουν οι εκπαιδευτές οδήγησης.

Οι ίδιοι προσπαθούν να μείνουν ξάγρυπνοι μέχρι τα μεσάνυχτα ή ξυπνούν την κατάλληλη στιγμή μόνο για να κλείσουν ραντεβού στο Μηχανολογικό και να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε υπόθεση. Κάθε ραντεβού είναι διαδικασία, από καρτέλα για δίπλωμα μέχρι ανανέωση, είναι μια δοκιμασία για γερά νεύρα.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης τηρούν στάση αναμονής και μετά την πολυαναμενόμενη ενίσχυση της υπηρεσίας, αναμένουν επίσπευση των διαδικασιών και εξάλειψη του φαινομένου που εντοπίζονται, με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις καρτέλες και τα δελτία υποψήφιων οδηγών.

Όμηροι μιας πολύμηνης ταλαιπωρίας παρέμεναν εκατοντάδες νέοι οδηγοί του Ηρακλείου

Όμηροι μιας πολύμηνης ταλαιπωρίας παρέμεναν εκατοντάδες νέοι οδηγοί, οι οποίοι αν και εξετάστηκαν επιτυχώς τόσο στις γραπτές εξετάσεις όσο και στην οδήγηση, τελικά δεν μπορούσαν να οδηγήσουν, καθώς μετά τη λήξη του προσωρινού διπλώματος οδήγησης, οι οριστικές άδειες δεν καθυστερούσαν χαρακτηριστικά.

Όπως είχα αναδείξει το neakriti.gr, Διδάκτωρ στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας που έλαβε στα τέλη του Οκτώβρη την προσωρινή άδεια οδήγησης, μετά από τέσσερις μήνες που πήγε για να λάβει το οριστικό, ενημερώθηκε ότι το δίπλωμα της θα καθυστερήσει, αλλά μέχρι να εκδοθεί η ίδια δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το προσωρινό που έχει λήξει και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να οδηγεί.

Το πρόβλημα επιβαρύνθηκε από τον όγκο των εκκρεμών διπλωμάτων κατά την περίοδο της πανδημίας, οπότε δεν διενεργούνταν εξετάσεις σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του Μηχανολογικού και το πλήθος των υποψήφιων οδηγών πολλαπλασιάστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι οδηγοί του Ηρακλείου καλούνταν εκ νέου να αλλάξουν τον καθημερινό τους σχεδιασμό ή και να πληρώνουν υποχρεώσεις που ανέλαβαν, όπως δόσεις για αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, χωρίς να μπορούν να κινήσουν τα οχήματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News