Ηράκλειο

Ηράκλειο: Λύματα που καταλήγουν σε αγωγό όμβριων της ΔΕΥΑΗ «πλημμύρισαν» το ρέμα Κατσαμπά (βίντεο, εικόνες)

Λύματα που καταλήγουν παράνομα σε αγωγό όμβριων της ΔΕΥΑΗ, πλημύρισαν το ρέμα του Κατσαμπά κάνοντας αφόρητη την κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής

Απερίγραπτη δυσωδία, «πνίγει» τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Σπασμένοι αγωγοί και βοθρολύματα που πέφτουν μαζί με τα όμβρια ύδατα στο ρέμα του Κατσαμπά, έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο για τους κατοίκους της περιοχής εδώ και δύο εβδομάδες. 

Η εικόνα είναι αποκρουστική στην κοίτη του ρέματος που διατρέχει την περιοχή από το ύψος της Ιρλανδικής διάβασης έως το σημείο όπου το ρέμα καταλήγει στον υπόγειο αγωγό που στέλνει τα όμβριά στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης ⇒ 

Περιβαλλοντικό «έγκλημα» δίχως τέλος - Στο ρέμα του Κατσαμπά απόβλητα από ελαιουργεία

Μετά από 15 ημέρες αμπαρωμένοι στα σπίτια τους, με πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά οι κάτοικοι της περιοχής ξεσπούν μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο και παροδικό φαινόμενο.

Όπως διαβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη, εκτός από τη λήψη δειγμάτων, το Κλιμάκιο εντόπισε και τον αγωγό μέσα στον οποίο καταλήγουν τα λύματα. Ενημερώνοντας της ΔΕΥΑΗ, ώστε να κινήσει τη διαδικασία εντοπισμού της πηγής των λυμάτων.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του ρέματος δεν έχει γίνει ούτε καθαρισμός από καλάμια και φερτά υλικά, παρέμβαση η οποία ξεκινά άμεσα σύμφωνα με τον κ. Ξυλούρη.

Στην περιοχή, έσπευσε το πρωί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης που έλαβε δείγματα και εντόπισε το σημείο από το οποίο καταλήγουν τα λύματα στο ρέμα. Για άμεσο καθαρισμό στο συγκεκριμένο τμήμα του ρέματος δεσμεύτηκε ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια